Suspeses les festes de la Magdalena de Castelló 2021

Marco i Braina es reuneixen amb el ‘món de la festa’ i decideixen suspendre les pròximes festes de la Magdalena al març

Suspeses les festes de la Magdalena de Castelló 2021
14/01/2021 -

Castelló suspén el calendari festiu fins a maig davant la situació epidemiològica a la ciutat i l’evolució de la covid-19, com a mesura de prevenció i seguint un criteri de prudència, evitant així actes multitudinaris al carrer amb l’objectiu de contribuir a pal·liar la propagació del coronavirus i l’increment dels contagis. La decisió s’ha pres aquesta vesprada, en una reunió telemàtica en la qual ha participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor de Festes, Omar Braina, i representants del món de la festa. La suspensió afecta a la Magdalena al març i al Carnestoltes, i a un dels esdeveniments turístics de referència com és Escala a Castelló, que no es podrà celebrar per Setmana Santa.

“Hui hem abordat el calendari festiu dels pròxims mesos amb el món de la festa i hem decidit suspendre’l fins al mes de maig davant la crisi sanitària i com a mesura de prevenció i de protecció de la salut de la ciutadania”, ha explicat l’alcaldessa i presidenta nada del Patronat Municipal de Festes. “D’aquesta manera, queden suspeses les festes de la Magdalena el mes de març i el Carnestoltes, i tampoc se celebrarà Escala a Castelló per Setmana Santa. A partir de maig reavaluarem la situació i en funció de l’evolució sanitària, prendrem les decisions oportunes quant a la celebració d’actes festius i esdeveniments”, ha especificat Marco.

“Hem de continuar actuant amb responsabilitat i fer de nou esforços col·lectius i individuals que ens ajuden a fer front a la pandèmia”, ha apuntat el regidor de Festes. Així mateix, Braina ha agraït “la sensibilitat del món de la festa en aquesta decisió”.

En la trobada telemàtica, al costat de Marco i *Braina, per part del món de la festa han participat representants de la comissió de festes del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d’Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dolçainers i Tabaleters, Confraria de la Sang, Confraria de Lledó i Festes de Carrer), a més de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José María Prades i Marc Osorio. En la reunió també hi ha hagut representació de la plaça de bous.

Així, no es farà el tradicional Carnestoltes que en condicions normals haguera acollit el Grau del 12 al 14 de febrer. I la Magdalena, del 6 al 14 de març, també queda suspesa. Cal recordar que les festes de la Magdalena del 2020 van ser suspeses i ajornades quatre dies abans de la declaració del primer estat d’alarma, pel Decret 4/2020, de 10 de març, del president de la Generalitat, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat que establia la conveniència de no celebrar actes multitudinaris en existir risc de propagació del coronavirus. Dos mesos després, el 12 de maig, van ser suspeses definitivament de manera unànime després d’una reunió similar a la de hui amb el món de la festa.

Quant a Escala a Castelló, tampoc podrà desenvolupar-se durant la Setmana Santa com és habitual. L’esdeveniment turístic, que reuneix navilis històrics i que en les seues tres edicions ha aconseguit consolidar-se i convertir a Castelló en referent en aquesta mena d’esdeveniments, ja va haver d’ajornar-se l’any passat davant la situació d’emergència sanitària internacional generada pel coronavirus. Finalment, es va celebrar del 8 al 22 d’octubre una versió reduïda de la prevista en principi per al 2020.

D’altra banda, cal recordar que la celebració de Sant Antoni que tradicionalment és a la fi de gener, ja va quedar cancel·lada en virtut de la Resolució del 5 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, que està en vigor fins al 31 de gener, per la qual s’estableixen mesures preventives excepcionals davant la covid-19, per la qual “no es permet la realització de cap esdeveniment o activitat amb concentració de persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari