10.000 tauletes trencaran la bretxa digital en la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha adquirit aquests dispositius perquè alumnat i col·lectius vulnerables puguen accedir als programes digitals d’estudi i comunicació

10.000 tauletes trencaran la bretxa digital en la Comunitat Valenciana

La declaració de l’estat d’alarma i el conseqüent confinament per a frenar la propagació del coronavirus ha aguditzat la bretxa digital, la desigualtat social per a accedir a les noves tecnologies. No totes les persones tenen la possibilitat de comunicar-se amb els seus familiars des de l’hospital o d’estudiar a casa i poden perdre el ritme dels seus companys i companyes. Per això, la Generalitat Valenciana ha adquirit 10.000 tauletes que cobriran aquesta necessitat i es farà càrrec del seu trànsit de dades mentre dure la quarantena.

Ho ha anunciat Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, que ha assenyalat que es tracta d’un acord al qual han arribat l’administració, Huawei i Telefónica, empreses que han fet una donació de dispositius i dades per a la causa.

L’objectiu, ha explicat, és que tothom tinga les mateixes possibilitats a l’hora de seguir el ritme de les classes o de comunicar-se amb els seus familiars si estan afectats per la Covid-19. En aquest sentit, ha assenyalat que totes elles tindran enllaç 4G per a millorar la comunicació, “especialment per a les persones més vulnerables” i que aquesta actuació s’amplia a tres àmbits: Educació, Sanitat i residències de majors i persones amb diversitat funcional.

En primer lloc, es pretén reforçar el Pla MULAN (Model Unificat Lectiu d’Activitats no Presencials) de la Conselleria d’Educació, un sistema per a impartir classe a distància en totes les modalitats, cursos i cicles educatius. L’alumnat més vulnerable de Secundària, Batxillerat i Formació Professional que fins ara ha tingut aquesta necessitat rebrà 9.700 tauletes en els pròxims dies i els centres s’encarregaran de distribuir-les tenint en compte la renda o la situació de les famílies.

Així, no hi haurà estudiants “marginats” que puguen anar a un ritme més lent que la resta de la seua classe ni perdran el curs. En un comunicat, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha afegit que tindrà prioritat l’alumnat de segon de Batxillerat i segon dels cicles formatius d’FP, que són els que requereixen traure’s una titulació. Una vegada coberts aquests alumnes, si el centre compta amb dispositius, es repartiran entre l’alumnat de l’ESO amb aquestes necessitats.

En aquest sentit, Puig ha explicat que, després d’acabar la quarantena i reprendre les classes, els i les estudiants beneficiàries retornaran com un préstec aquests dispositius i es quedaran en els instituts perquè puguen continuar utilitzant-se des d’allí.

Quant a la sanitat, es repartiran entre 500 i 1.000 terminals, tant tauletes com telèfons mòbils, perquè els pacients amb coronavirus que no tinguen aquests mitjans puguen estar en contacte amb els seus éssers estimats durant la malaltia.

Es tracta d’un nou protocol de comunicació que formarà part de la seua recuperació de manera “fonamental”, segons ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest matí. D’una banda, hi haurà contacte entre infermeres i infermers amb les famílies i, per un altre, els mateixos pacients podran conversar amb els seus éssers estimats, encara que el contacte sempre serà amb un portaveu i s’establirà un horari i freqüències concretes per a aquestes crides.

Finalment, els centres sociosanitaris adscrits a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives tindran prop de 500 tauletes, encara que el president no ha donat més detalls en aquest primer anunci.

Ximo Puig ha subratllat que, després de les donacions de Telefónica i Huawei, el valor d’aquesta actuació ascendeix als 2 milions d’euros. En els pròxims dies començarà el repartiment, ja que els centres sanitaris i educatius ja han previst la distribució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari