Recreacas transforma les deixalles en art al CEIP Lluís Revest

Garcia destaca el valor del projecte com a eina de conscienciació per a la reducció dels residus generats

Recreacas transforma les deixalles en art al CEIP Lluís Revest
09/12/2019 -

El CEIP Lluís Revest ha acollit el tercer taller del curs del projecte Recreacas, una iniciativa que uneix creativitat i aprenentatge mitjançant el reciclatge. Cordes, teles, fulles i papers han estat alguns dels materials transformats en xicotetes obres d’art per als vora 25 infants que han participat en l’activitat.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha acompanyat les famílies i les persones responsables del projecte durant l’activitat i ha destacat els valors que potencia aquesta iniciativa. Segons Garcia, aquest projecte permet “educar mediambientalment, per aprendre que es pot donar una segona vida a les deixalles i com reutilitzar i reciclar els residus que generem”.

L’edil ha incidit en què aquestes iniciatives permeten que famílies i xiquetes i xiquets es consciencien sobre la importància de reduir els residus que es generen a la llar per a reduir també l’impacte mediambiental. Amb aquest objectiu també treballen el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Castelló i el grup Bufanúvols, ànimes mater de Recreacas i amb les representants dels quals ha compartit la visita Garcia.

Al capdavant dels tallers està l’artista Yunisely Balmaseda, llicenciada en Belles arts i experta en la realització de tallers en la natura amb diferents metodologies. El projecte va rebre el suport de la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius i també forma part del Museu Pedagògic de l’UJI, on emmagatzemen els materials que després reutilitzen per a les activitats.

Pròxims tallers oberts a la ciutadania

Així doncs, les pròximes activitats de Recreacas es realitzaran el 25 de gener, el 15 de febrer, el 28 de març, el 25 d’abril i el 9 de maig i estan dissenyades per a infants de 2 a 10 anys d’edat. La inscripció s’obre periòdicament i es pot fer mitjançat el blog del MRP. En aquesta mateixa plataforma es publica la informació respecte a la ubicació i altres característiques de l’activitat, uns dies abans de la realització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari