L'Hospital Provincial oferirà la televisió gratis als seus pacients i reprén la seua activitat

El director gerent, Joaquín Sanchís, explica que l’hospital ha représ l’activitat des que va acabar l’estat d’alarma amb un augment de sessions de quimioteràpia

L'Hospital Provincial oferirà la televisió gratis als seus pacients i reprén la seua activitat

El Provincial ha représ la seua activitat dins de la nova normalitat després del confinament i es renovarà en recursos, per exemple amb el servei de televisió gratuïta a l’hospital de Castelló. Així ho ha anunciat hui el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló després d’aprovar els seus comptes de 2019 i aconseguir el vistiplau de la Intervenció de la Generalitat Valenciana.

Segons el Consell, el treball de l’Hospital Provincial enfront de la COVID-19 ha suposat una despesa d’1.197.000 euros, que inclouen les despeses de personal, subministraments i inversions necessàries per a l’adequada atenció sanitària que ha exigit la pandèmia fins hui.

Una situació que ara es troba més estable que en els mesos durs de la pandèmia, tal com ha informat el director gerent del centre, Joaquín Sanchís, que ha assenyalat que l’hospital ha représ l’activitat en el context de nova normalitat des que va acabar l’estat d’alarma.

Sanchís ha subratllat que “continuen els esforços per a fer front a la pandèmia COVID-19” i ha explicat que s’han posat en marxa diferents protocols d’actuació tant per a la protecció als pacients com als professionals i s’ha instaurat una nova organització assistencial per a fer front a la situació excepcional que s’està vivint.

Respecte a l’activitat assistencial, la directora mèdica, Raquel Salas, ha assenyalat que la pandèmia del coronavirus ha afectat el nombre de consultes i intervencions per a preservar al màxim la seguretat de les persones i durant l’estat d’alarma únicament s’han mantingut les visites imprescindibles que requereixen presència física i les intervencions urgents i que no es poden retardar.

Malgrat la sobrecàrrega de l’hospital des de març, han augmentat les sessions de quimioteràpia un 17% des que va començar l’any. L’activitat oncològica s’ha mantingut amb normalitat amb eixe increment de sessions gràcies als treballs que s’han desenvolupat des dels laboratoris de Biopatología Molecular i de Microbiologia per a diagnosticar el coronavirus, ha aplaudit Salas.

Més recursos i televisió gratis

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha aprovat hui dimarts els comptes de l’exercici de 2019 amb l’opinió favorable de la Intervenció de la Generalitat Valenciana en una reunió telemàtica juntament amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En l’àmbit de la gestió econòmica dels comptes s’inclou la licitació de l’expedient de contractació per a subministrar, instal·lar i mantenir 85 televisors, amb un pressupost de més de 25.000 euros. Així, aquests televisors s’instal·laran a les habitacions de pacients i sales d’espera perquè puguen gaudir de la televisió gratis durant el seu tractament en el centre hospitalari.

Així mateix s’han destinat prop de 300.000 euros a l’adquisició de tres estacions d’anestèsia i dos respiradors de cures crítiques, la renovació de 23 lliteres que estaven obsoletes i el subministrament de diversos equips d’electromedicina com a monitors multiparamètrics, un electrocardiograma i 8 desfibril·ladors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari