La tercera edició d'Escala a Castelló arriba a la seua recta final amb més de 12.000 reserves

Prèvia reserva en www.escalaacastello.com, la ‘Nao Victoria’ i el ‘Galeón Andalucía’ es poden visitar gratuïtament fins al dia 22

La tercera edició d'Escala a Castelló arriba a la seua recta final amb més de 12.000 reserves
18/10/2020 -

La tercera edició d’Escala a Castelló arriba a la seua recta final amb més de 12.000 reserves, tot i que encara queden places disponibles. Fins hui són quasi 11.000 les persones que han pogut visitar gratuïtament tant la Nao Victoria com el Galeón Andalucía, amb plenes garanties de seguretat i seguint rigorosament els protocols anticovid. D’aquesta manera, i per les reserves que s’han realitzat fins ara, quan acabe la tercera edició, s’haurà aconseguit quasi la mitjana de mil visites al dia, la qual cosa suposa que s’han superat les previsions inicials, tenint en compte que l’aforament està limitat per a evitar que es produïsquen aglomeracions. Els dies que han registrat el nombre més gran de visites han sigut els festius.

Les embarcacions històriques es poden visitar des de les 10.00 del matí fins a les 20.00 hores ininterrompudament i per a fer-ho, cal entrar en la web www.escalaacastello.com i reservar. El recorregut de les dues embarcacions es pot realitzar en uns 60 minuts de duració en total i les visites s’organitzen en intervals de 20 minuts i amb grups màxims de 40 persones. Encara queda de termini fins al dijous a les 16.00 hores, que és quan es tancaran els vaixells al públic per a preparar l’eixida, ja que aqueixa vesprada tant la Nao Victoria com el Galeón tenen previst salpar.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el fet que malgrat les circumstàncies, s’haja pogut celebrar aquesta tercera edició, encara que de molta menor envergadura per qüestió de seguretat, i ha agraït el gran acolliment que ha tingut entre els visitants que no han volgut perdre l’oportunitat de visitar aquestes dues naus històriques. “Per a nosaltres era molt important mantenir viu l’esperit d’un esdeveniment que ja s’ha convertit en cita obligada per als amants de les tradicions marineres i, per això, hem volgut celebrar aquesta tercera edició, complint tots els protocols de seguretat, però fent possible la visita als vaixells”, ha comentat. “La seguretat està per damunt de tot, per això apel·le a la responsabilitat individual i col·lectiva i a gaudir d’aquesta edició d’Escala amb les màximes garanties sanitàries», ha insistit.

Tot el recinte barrat, amb servei de seguretat, presa de temperatura, gel hidroalcohòlic i desinfecció constant han permés garantir als visitants, un recorregut segur per la Nao Victoria i pel Galeón Andalucía. Des de l’organització han insistit que és una oportunitat única perquè tots els xiquets i xiquetes, en eixir de classe, puguen anar a contemplar, en viu, una rèplica de la primera embarcació que va fer la volta al món fa ara 500 anys. A més, a la vesprada, poden gaudir de l’animació de recreacions històriques en els mateixos vaixells. Precisament dimecres que ve 21 d’octubre, se celebra el 500 aniversari del descobriment de l’estret de Magallanes, un dels esdeveniments més importants de la història.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari