Síndrome de Down Castelló celebra les III jornades de Jocs Motrius “Tothom a Moure's”

A través d’aquesta activitat es pretén reivindicar i visibilitzar la importància de la pràctica esportiva per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Síndrome de Down Castelló celebra les III jornades de Jocs Motrius “Tothom a Moure's”
11/12/2020 -

Un any més, el Centre Ocupacional de la Fundació Síndrome de Down Castelló ha organitzat la tercera edició de les jornades de proves motrius “Tothom a moure’s” amb la col·laboració de Plena Inclusió Comunitat Valenciana, Special Olympics i la Fundació Mapfre, dins del programa “Junts ho aconseguim”.

Entorn de 25 persones usuàries de l’entitat han participat en un circuit de 6 proves motrius distribuïdes en el pavelló poliesportiu de la Universitat Jaume I de Castelló.

Enguany, i a causa de les mesures preventives adoptades per la situació d’alerta sanitària provocada per la Covid 19, la jornada ha hagut d’adaptar-se per a garantir la seguretat de totes les persones participants, la qual cosa ha suposat una disminució de l’aforament el que ha impedit poder comptar amb la participació de persones usuàries d’altres entitats socials de la província com en edicions anteriors.

Malgrat aquesta circumstància, les 25 persones usuàries del Centre Ocupacional de Síndrome de Down de Castelló han pogut gaudir d’aquestes activitats esportives que s’han desenvolupat en dues jornades, una el dijous 26 de novembre i una altra el dijous 3 de desembre.

Aquesta ha sigut la tercera ocasió en la qual l’organització ha sigut a càrrec de Síndrome de Down Castelló comptant amb el suport del Servei d’esports de la Universitat Jaume I de Castelló que ha cedit les instal·lacions i els materials per a realitzar les proves i de Decathlon Castelló.

Durant aquestes jornades s’han anat desenvolupant les 6 proves motrius en un ambient distés en el qual les persones participants han pogut gaudir d’activitats esportives adaptades a les seues necessitats de suport.

Les proves que s’han realitzat han sigut: tir a porteria, en la qual s’han de llançar 6 pilotes per a ficar-les en una porteria d’hoquei, tir d’habilitat amb cércols en la qual s’ha d’enganxar el cércol en un con, petanca, circuit d’habilitat en el qual s’han de posar en pràctica diverses habilitats motrius, bitles en el qual han de llançar pilotes a bitles col·locades a diferents distàncies i tir amb arc. Concloent a jornada amb una coreografia grupal a ritme de la cançó “Jerusalema”.

Jonatan, un dels participants de les jornades, comenta que “és molt important per a mi poder participar i gaudir de les proves, ja que són molt divertides”.

Per a Diana, una altra de les participants, les jornades són molt especials, ja que “a més de participar com a esportista va poder desenvolupar el rol de monitora en la prova de tir d’habilitat amb cércols”.

Per part seua, Quique Andrés, responsable de les jornades en el Centre Ocupacional, destaca que “aquest tipus de jornades són molt enriquidores per a les persones usuàries del centre perquè és una trobada esportiva en el qual, amb els suports adequats, tots i totes les persones poden practicar esport”.

Projecte “Junts som capaços”

Fundació MAPFRE organitza activitats esportives per tota Espanya en col·laboració amb la Fundació Special Olympics Espanya per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Special Olympics España és una organització sense ànim de lucre que va nàixer en 1991 com a plataforma de promoció i foment de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida. Actualment integren aquesta associació prop de 16.000 esportistes i 4.500 entrenadors i voluntaris que participen en 16 modalitats esportives.

Els esdeveniments esportius que organitzen estan pensats per a la realització d’activitats fisicoesportives específiques per a aquelles persones amb majors dificultats motrius i intel·lectuals. Les activitats es dissenyen conforme als principis inspiradors del moviment Special Olympics International; ajudar a totes les persones amb discapacitat intel·lectual reconeguda en la seua completa integració amb la societat, en condicions d’igualtat amb la resta dels ciutadans i ciutadanes, de manera que siguen acceptats, respectats i gaudisquen de les mateixes oportunitats per al seu desenvolupament personal, físic i intel·lectual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari