El TRAM serà gratis per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles

Tot el sistema de transport públic de la Generalitat Valenciana serà gratuït per a més de 10.000 persones afectades

El TRAM serà gratis per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles

Les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles, en considerar-se també víctimes, podran viatjar gratis en tot el sistema de transport públic de la Generalitat Valenciana, la qual cosa inclou el TRAM de Castelló. Una mesura que pretén dotar de seguretat els autobusos castellonencs i complir amb els compromisos del Pacte contra la Violència de Gènere.

Així ho han anunciat aquest matí a València la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que han presentat la campanya ‘L’autobús i el metro ‘Lliures de violència de gènere’ per a unir-se a la celebració del 25-N, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra la Dona.

Tots dos han assenyalat que la Generalitat Valenciana establirà les mesures necessàries perquè aquestes persones puguen accedir a aquesta iniciativa en 2021. En total, podrien beneficiar-se fins a 10.000 dones i les seues filles i fills, per la qual cosa “es compleix un dels compromisos del pacte contra la Violència de Gènere que va signar la vicepresidenta amb tota la societat civil”, en paraules d’Espanya, que també ha explicat que el bo es gestionarà i tramitarà a través de la xarxa de centres d’atenció a dones víctimes de violència de gènere de la Comunitat Valenciana.

A més, el conseller ha assenyalat que Metrovalencia, el TRAM de Castelló, el TRAM d’Alacant i els autobusos de MetroBus portaran el missatge de ‘Lliures de violència de gènere’, i d’aquesta manera “el transport públic de la Generalitat Valenciana se suma a la campanya de conscienciació que està impulsant la vicepresidència, ja que una de cada dues dones ha patit algun tipus de violència sexual i no podem deixar de denunciar-lo i també d’actuar”.

Per al titular de Mobilitat, “és fonamental aquesta campanya per a recordar-nos cada dia, eixa necessitat d’actuar amb fermesa i no donar per normal, actituds que no ho són com es denuncia en la campanya que ha presentat la vicepresidenta”, i ha afegit que “hi ha frases, expressions que estan assumides en el context habitual i hem de lluitar contra això, perquè en moltes ocasions són l’inici d’una tragèdia”.

Per part seua, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha destacat la campanya amb la qual la Conselleria de Mobilitat se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’Erradicació de les Violències contra les Dones. Una mostra de la “transversalitat de les polítiques d’igualtat en tot el Consell”, que en aquest cas es plasma “sensibilitzant a la societat amb la retolació dels vagons de Ferrocarrils de la Generalitat i dels autobusos de la xarxa de transport.”

A més, els ha felicitat per la posada en marxa de mesures concretes per a permetre “el dret a la mobilitat en el transport públic sense cost per a les dones víctimes de violència de gènere, els seus fills i filles siga una realitat a partir de 2021, complint així amb un dels compromisos recollits en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista”.

Oltra ha recordat que la campanya llançada enguany pel seu departament amb motiu del 25 de novembre està centrada en la violència sexual, que és una de les parts de la violència contra les dones, posant el focus en què “aqueixes actituds dels agressors no són benvingudes en una societat lliure i democràtica i conscienciant a la societat que no es pot mirar cap a un altre costat, no es pot ser neutral davant aquestes situacions perquè això ens converteix en còmplices”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari