El TRAM de Castelló celebra el Dia sense Cotxe amb accés gratuït hui

A més de promoure l’ús del transport públic, hi haurà talls de trànsit en alguns carrers per a recuperar l’espai públic per a vianants

El TRAM de Castelló celebra el Dia sense Cotxe amb accés gratuït hui

Hui, 22 de setembre, la Comunitat Valenciana s’uneix a la celebració del Dia Sense Cotxe, una de les jornades més destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat que hui arriba al final de la seua edició. Per això, el TRAM de Castelló serà gratis durant tot el dimarts per a fomentar l’ús del transport públic enfront del privat i contribuir, així, a un sistema més sostenible amb el planeta.

Segons ha assenyalat la Generalitat Valenciana, no serà necessari portar damunt el títol de transport del TRAM de Castelló ni de MetroBus en el cas de la província de València. A la celebració s’uneix tot el sistema de transport públic de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa el TRAM d’Alacant i Metrovalencia també seran gratuïts hui.

Aquesta iniciativa forma part de les activitats programades des de la Generalitat per a unir-se a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que té com a objectiu promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el mitjà de transport públic és segur. ‘Per una mobilitat sense emissions’ és, precisament, el lema d’aquest 2020.

Per a això, les activitats d’enguany, que van començar el dimecres 16 de setembre i acaben hui, s’han dirigit a les noves generacions, claus per a aconseguir l’objectiu de la Unió Europea (UE): l’eliminació progressiva d’automòbils de combustible convencional a les ciutats per a 2050 i avançar cap a una logística urbana de zero emissions en els principals centres urbans per a 2030. Enguany, des de les aules s’ha treballat l’impacte del transport privat enfront del públic en el medi ambient, les normes de seguretat viària o els camins escolars assegurances en línia davant la pandèmia.

A més de permetre l’accés gratuït al transport públic, hui també serà una jornada de reivindicació de l’espai públic per a vianants, per la qual cosa diversos municipis tancaran al trànsit alguns dels seus carrers.

Talls de trànsit del dimarts a Castelló

La ciutat de Castelló ha tornat a unir-se a la Setmana Europea de la Mobilitat enguany amb activitats didàctiques per a l’alumnat de Primària i també s’adhereix a la reivindicació per a recuperar l’espai públic per a la ciutadania, segons han explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat Sostenible del consistori, Jorge Ribes.

Així, aquest dimarts hi haurà talls de trànsit en carrers de Castelló, en concret la plaça de la Pau, avinguda Rei En Jaume, carrers Navarra, Arrufat Alonso, Comte Pestagua, Gasset, Saragossa, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Sant Fèlix. L’horari de tancament serà des de les 10.00 fins a les 14.00 hores; i de les 17.00 a les 20.00 hores. Aquestes vies, en eixos horaris, estaran tancades al gruix del trànsit, encara que podran circular per elles el transport públic, els vehicles de càrrega i descàrrega, els residents i els vehicles que no siguen contaminants.

“Un any més Castelló se suma al Dia Europeu sense Cotxes per a reivindicar una mobilitat sostenible i contribuir així a rebaixar les emissions a la ciutat”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Serà també una nova jornada de reivindicació de l’espai públic per al vianant, que és una de les línies estratègiques d’aquest equip de govern, que ens marquem com a objectiu ampliar les zones per als vianants de la ciutat per a avançar cap a un model més pacificat”, ha destacat Ribes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari