La nova plaça de la Pau de Castelló: disseny i mobilitat sostenible com a protagonistes

Entre les actuacions de transformació està l’eliminació d’un carril per a vehicles i la creació d’un ciclista

La nova plaça de la Pau de Castelló: disseny i mobilitat sostenible com a protagonistes

Castelló avança a grans passos en la seua transformació cap a una ciutat més sostenible, amb visió europea, i posant a les persones com a protagonistes de la via pública. A poc més d’unes setmanes de l’inici de les obres de remodelació de l’Avinguda Lledó, també avança la de la plaça de la Pau, un projecte que, en paraules de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la farà “més verda, més accessible, humana i europea”.

Aquest passat dijous, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló va adjudicar la redacció del projecte i l’execució de les obres a Pavasal Empresa Constructora S.L, que haurà d’executar l’actuació en un termini de deu mesos des de la presentació del projecte amb un pressupost de 834.357 euros. Una partida cofinançada entre el consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquesta se situa en ple nucli urbà i en un enclavament privilegiat al costat d’un dels accessos principals al centre: contigua al carrer Herrero i a les portes del carrer Major, envoltada de comerços, bancs, locals d’hostaleria i annexa al traçat del TRAM. El seu element més singular és el quiosc de disseny modernista que la corona, emplaçat enfront del Teatre Principal de finals del segle XIX.

Un disseny més modern

Les actuacions de transformació tindran la sostenibilitat com a principal pilar. Tenen com a objectiu reduir els nivells de contaminació acústica i de l’aire, impulsar els desplaçaments sostenibles, suprimir les barreres arquitectòniques per a garantir l’accessibilitat i la lliure circulació de persones en condicions de seguretat, accessibilitat i comoditat. D’aquesta manera, s’avançarà en la reducció de la petjada de carboni a zero en 2050, segons la primera edil i el regidor d’Urbanisme, José Luis López.

En aquest sentit, se substituiran les actuals jardineres elevades que serveixen per a tancar la plaça i obstaculitzen el trànsit de persones, per jardineres integrades en el paviment sense elevar. A més, es realitzarà un disseny més obert, amb paviment renovat amb ceràmica per a uniformar l’estètica de la plaça i voltants.

Així mateix, tal com han informat López i Marco, s’instal·larà una font tipus guèiser, jardins verticals, es milloraran les zones de descans i la il·luminació i es preveu un sistema de drenatge sostenible.

Impuls de mobilitat sostenible

Així mateix, la segona gran transformació és que a aquesta amplitud se suma l’eliminació d’un carril per a vehicles en el tram de calçada que connecta el carrer Herrero amb la Major. El segon carril se substituirà per un nou carril bici que connecta l’eix entre Herrero i la plaça de la Pau amb Gasset.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari