Transició Ecològica col·laborarà amb l'EPSAR perquè la depuradora de Castelló genere menys residus i consumisca menys energia

El regidor de Transició Ecològica es reuneix amb el gerent de l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals

Transició Ecològica col·laborarà amb l'EPSAR perquè la depuradora de Castelló genere menys residus i consumisca menys energia
01/07/2020 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, s’ha reunit amb el gerent de l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR), Augusto Montamarta, amb qui ha abordat mesures de col·laboració per a millorar la gestió de les aigües residuals i potenciar l’autoproveïment energètic de la planta depuradora de Castelló.

«Durant els pròxims anys l’EPSAR invertirà 3 milions d’euros en millorar la depuradora de Castelló. A l’Acord de Fadrell ens vam comprometre a anar reformant la nostra EDAR per anar minimitzant la generació de residus i el consum d’energia i el conveni signat en 2019 és una oportunitat per anar invertint recursos cap a l’economia circular», explica Fernando Navarro, el regidor de Transició Ecològica.

Durant la reunió es va fer seguiment del conveni signat entre l’EPSAR i l’Ajuntament de Castelló en 2019, que contempla una inversió de 2,7 milions d’euros en execució d’obres extraordinàries de sanejament i depuració d’aigües residuals en el terme municipal. L’EPSAR finançarà fins a un màxim del 90% del pressupost definitiu en obres de millora de la depuració d’aigües.

El regidor municipal i el gerent de l’entitat autonòmica també s’han emplaçat a convocar la Comissió Mixta de Gestió de l’Estació Depuradora de Castelló, de periodicitat anual i que en els pròxims mesos ha d’abordar el conveni de gestió de l’estació, actualment en pròrroga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari