Una trentena d'associacions de Castelló construeixen una ciutat lliure de violència de gènere

Les entitats han decorat més de 1.000 casetes de fusta que seran exposades al Passadís de les Arts el pròxim 25-N i que contribuirán a crear una ciutat producte del treball col·lectiu

Una trentena d'associacions de Castelló construeixen una ciutat lliure de violència de gènere
23/11/2020 -

El pròxim 25 de novembre el públic podrà visitar l’exposició col·lectiva ‘Una ciutat lliure de violència masclista”. Les més de 1.000 cases de fusta que formen aquesta ciutat en miniatura han estat decorades per 30 entitats de Castelló a les quals el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) ha sumat a la iniciativa.

“El resultat d’aquesta col·laboració serà espectacular i volem convidar la ciutadania a acostar-se el pròxim dimecres al Passadís de les Arts a visitar l’exposició”, ha anunciat la regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. L’edil ha agraït la col·laboració de totes les entitats que “han dedicat temps, energia i il·lusió a un projecte que no es quedarà en el 25-N, sino que arribarà molt més enllà perquè ens ajuda a treballar l’educació en igualtat i en respecte”.

En la decoració dels elements que formen aquesta l’exposició han participat les entitats feministes Cicle Igualtat, Aula Debate, Associació de Dones San Lorenzo, Pisos Solidaris, Juntes, En Clau de dona, Adona’t, Liceu de Dones, i l’AAMM 8 de Marzo. També han col·laborat en el projecte l’Asociación Gitana, Vivenda tutelada, Centre Integral i el col·lectiu Treballadores de la Llar.

També han participat els centres educatius IES Bovalar, IES Carles Selma, l’IES La Plana, l’EPA Germà Colom i l’Escola D’Art. Les associacions de veïns i veïnes primer Molí, San Pablo de Perpetuo Socorro, San Jaime de Roquetes, La Aduana de Virgen de Lourdes i San Bernardo de San Bernardo també han decorat les casetes. finalment, han col·laborat entitats de caire social com Càritas, Llar Zona Nord i Llar San Lorenzo, Creu Roja i l’Ateneu. A més, també ha participat l’Associació de Jubilats i Jubilades Los Ángeles – La Unión de Perpetuo Socorro.

L’exposició es podrà visitar el propi 25 de Novembre a partir de les 09.00 hores en el Passadís de les Arts. A les 11.30 hores es llegirà el manifest del 25-N i a les 12.00 hores es durà a terme el minut de silenci en record a les víctimes de la violència masclista. A la vesprada, tindrà lloc el Cicle Dona i Cine amb la projecció de ‘La llum d’Elna’ en el teatre del Raval (18.30 hores). Adona’t també ha organitzat una conferència sobre la nova llei valenciana d’igualtat (18.30 hores, Museu de Belles Arts).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari