Tres nous districtes de Castelló inicien la renovació del seu enllumenat per tecnologia LED

Tres nous districtes de Castelló inicien la renovació del seu enllumenat per tecnologia LED
09/04/2021 -

El projecte per a renovar el 90% de l’enllumenat públic de Castelló sota criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental avança en tres nous districtes de la ciutat. En els últims dies les noves lluminàries amb tecnologia LED han començat a instal·lar-se en diversos carrers de la zona Oest (en el Raval Universitari), el Grau i el centre urbà, concretament al voltant de l’IES Ribalta. Aquestes tres noves actuacions se sumen als treballs iniciats fa un mes en la zona Est, on el renovat enllumenat integrat per més de 4.000 punts llueix ja en els voltants del Recinte de Fires i Mercats, la plaça Bucarest, carrer Vilajoiosa i avinguda Blasco Ibáñez i adjacents, assenyalen des de l’empresa Imesapi, adjudicatària d’aquest lot del projecte. La previsió és que al mes de maig comence la instal·lació en els últims dos dels sis districtes urbans que engloba l’operació: el Nord i el Sud.

Amb un pressupost de 10,5 milions d’euros cofinançat al 50% per l’Ajuntament i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), aquest macro projecte d’eficiència energètica que gestiona l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) renovarà quasi 24.000 punts de llum de tota la ciutat, reduirà el consum energètic en 14.300.000 kWh i suposarà un estalvi d’1,9 milions d’euros en la factura anual.

“Amb aquesta transformació de l’enllumenat públic, Castelló entrarà a formar part de les ciutats europees amb una de les tecnologies lumíniques més avançades i consolidarà el seu perfil de ciutat moderna, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Serà un referent per a altres ciutats veïnes”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Des de fa una setmana i amb el barri del Raval Universitari com a epicentre s’estan instal·lant les primeres de les 6.976 lluminàries previstes en el districte Oest, que assumeix l’empresa Elecnor. La zona del Passeig Universitat i Passeig Morella, a la qual es traslladaran els operaris en els pròxims dies, és “una de les més complexes a causa de la proximitat de la catenària del Tram i la possibilitat d’haver de desconnectar-la a l’hora de treballar”, sostenen des d’Elecnor.

Per altra banda, el Grau sumarà a través d’aquest projecte 2.584 lluminàries eficients i sostenibles, que aquesta mateixa setmana han començat a instal·lar-se en la zona nord del districte marítim de la mà de Ferrovial. El carrer de la Granota ha sigut el punt de partida. Els treballs seguiran en els pròxims dies en altres 16 vials. En el cas d’aquesta primera zona del Grau “no es preveuen grans afeccions al trànsit, ja que l’actuació es realitza en temporada baixa i en la majoria dels carrers es poden realitzar desviaments tant del trànsit rodat com del per als vianants”, indiquen des de Ferrovial. Sí que es preveuen afeccions les pròximes setmanes, amb prohibició d’estacionament, en l’avinguda Sant Pere i carrer Juan Sebastián el Cano. L’actuació que s’escometrà en la zona del Grau suposa un estalvi energètic del 70% respecte a la potència actual instal·lada.

Finalment, en els voltants de l’institut Ribalta de la capital s’ha iniciat la renovació de l’enllumenat urbà en la zona centre de Castelló, que al llarg d’abril s’estendrà també als vials de l’entorn de Trànsit i Hisenda i, l’última setmana del mes, al parc Ribalta. L’objectiu de l’empresa Telecso-Aceinsa per a minimitzar l’impacte en la mobilitat als carrers del centre neuràlgic (Major, Cavallers), ja al mes de maig, és utilitzar per al muntatge una plataforma articulada des del lateral de la via per a evitar els talls de trànsit o reduir-los al mínim. La “major complexitat” es donarà al carrer Colón, per l’afluència de vianants i el pas del TRAM, i en l’avinguda Rei En Jaume, on a la catenària del tramvia s’uneix l’abundant arbratge. L’impacte més gran de l’actuació en el cas de la zona centre, afirmen des de l’adjudicatària, es veurà en la plaça Major i carrer Enmig, en tractar-se d’una zona comercial molt transitada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari