Tretze ambaixadors de Castelló en el cor d'Europa

L’estudiantat de l’IES Ribalta guanyador del concurs ‘Europa Transforma Castelló’ viatja a Brussel·les per a conéixer el funcionament de la institucions comunitàries

Tretze ambaixadors de Castelló en el cor d'Europa
05/03/2019 -

Quatre dies per davant per a conéixer el cor d’Europa, endinsar-se en les principals institucions comunitàries, en el seu funcionament, i acompanyar en la seua rutina diària a eurodiputats i eurodiputades. És l’oportunitat que se’ls presenta a tretze estudiants de l’IES Francisco Ribalta de Castelló. Son Dolores, Paula, Irene, Cristina, Soraya i Isabel, alumnes de Promoció d’Igualtat de Gènere, i Anna, Valeria, María del Mar, Marc, Natalia, Lorena i Nathalia, estudiants de segon de Batxillerat. Aquest dilluns posen rumb a Brussel·les. És el premi després de guanyar amb els seus vídeos el concurs ‘Europa Transforma Castelló’, destinat a l’alumnat i professorat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat per a millorar el coneixement de la Unió Europea (UE), desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea, fomentar el  plurilingüisme i familiaritzar a l’estudiantat amb l’ús d’eines TIC com a mètode de treball.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut als dos grups guanyadors en el saló de plens abans d’iniciar la seua aventura europea, abrigallats pel professorat que els acompanyarà en aquest viatge i per altres companys i companyes del mateix centre educatiu. Marco ha lloat la qualitat dels vídeos que els han portat a guanyar el concurs i la capacitat de plasmar en ells “els valors de la Unió Europea, que a Castelló estem implementant a través dels projectes de l’estratègia EDUSI-Transforma Castelló, amb una inversió de 20,2 milions d’euros cofinançats pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament”.

L’alcaldessa els ha animat a esprémer al màxim “aquesta experiència única” amb la qual aprendran com el que es debat i aprova a la Unió Europea reverteix en la millora de la qualitat de vida de ciutats que se situen a milers de quilòmetres de distància de la capital belga, com Castelló.

Castelló se sent més que mai part activa i implicada en el projecte europeu i Europa està cada vegada més prop de la nostra ciutat. Aquest concurs ha buscat implicar els joves, que són el futur, a través dels seus centres escolars, convidant-los a tindre un paper protagonista en el projecte europeu”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La primera jornada arrancarà amb una sessió informativa en la seu de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, on l’equip de tècnics presentarà el funcionament de l’oficina, els processos de presa de decisió a la UE i el funcionament de la Comissió Europea. També es farà una incursió en el Barri Europeu, seu de les institucions comunitàries.

La segona jornada tindrà com a eix el Parlament Europeu i el funcionament de les seues comissions i intergrups. També està prevista una visita a la seu del Consell, una altra institució clau en el procés legislatiu comunitari. La representació d’Espanya davant la UE i la participació de les regions i ciutats en la presa de decisions vertebrarà la tercera sessió de l’agenda. Inclou una visita a la Representació Permanent (REPER) d’Espanya davant la UE i a la seu del Comité de les Regions. La jornada conclourà amb la participació en la inauguració d’una exposició sobre patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana en el Comité de les Regions

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari