El TSJCV desestima canviar la denominació exclusiva en valencià de Castelló de la Plana

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana considera que la seua nomenclatura en valencià és conforme amb la seua tradició històrica i lingüística

El TSJCV desestima canviar la denominació exclusiva en valencià de Castelló de la Plana

La denominació en valencià de Castelló de la Plana es mantindrà sense canvis en línia amb la seua tradició històrica i lingüística i al no infringir l’acord d’aquest canvi cap disposició normativa. Es tracta de la decisió que ha pres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) davant el recurs de dos regidors del grup municipal del PP del consistori, que ha sigut desestimat.

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat el recurs presentat contra el Decret 40/2019 del Consell, pel qual es va aprovar, a instàncies de la corporació municipal castellonenca, el canvi de denominació del municipi Castelló de la Plana/ Castelló de la Plana per la forma exclusiva en valencià, ‘Castelló de la Plana’.

En un comunicat, el Tribunal ha argumentat que el Decret 40/2019 no infringeix cap disposició normativa i la nova denominació de la ciutat, que està inclosa entre les de predomini valencianoparlant, va lligada a la seua tradició lingüística i històrica.

El recurs presentat per dos regidors del grup municipal del PP a la ciutat tenia com a objectiu que es declarara la disconformitat a Dret del procediment amb abús de poder, anul·lar el decret i acordar mantenir la vigència, per tant, del Decret de 19 de juliol de 1982, que va acordar la doble denominació de la capital de la Plana tant en valencià com en castellà.

En aquest sentit, la Secció Quarta del Contenciós-Administratiu del TSJCV explica que el canvi de denominació està subjecte a importants elements reglats, però indica que no és cert el que llisca l’escrit de la demanda, pràcticament negant element d’oportunitat o discrecionalitat en l’aprovació del decret.

Castelló de la Plana es troba a més entre els municipis de predomini lingüístic valencià de l’article 35 de la Llei 4/1983, d’Ús i Ensenyament del Valencià, la qual cosa es tradueix en el fet que el nom oficial pot ser tant en valencià com bilingüe. Que l’any 1982 un Decret del Consell determinara la forma oficial en les dues llengües, no significa que s’haja de mantenir aquesta denominació, assegura el TSJCV.

La sentència pot ser recorreguda en cassació davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem i imposa les costes processals a les dues persones demandants del grup municipal del PP a Castelló de la Plana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari