Turisme sol·licitarà noves subvencions per a fer les platges de Castelló més accessibles

El consell rector proposa l’adquisició de nous vestuaris, passarel·les adaptades, senyalística i més dutxes accessibles

Turisme sol·licitarà noves subvencions per a fer les platges de Castelló més accessibles
09/02/2020 -

El Consell Rector del Patronat de Turisme ha aprovat la sol·licitud de les subvencions convocades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar l’accessibilitat de les platges de Castelló. D’aquesta manera, la capital de la Plana optarà a les ajudes per a adquirir dos nous vestuaris, dos punts de delimitació d’aigües de bany, passarel·les adaptades, pavimentació del sòl, dues dutxes accessibles, senyalística i material informatiu. En total, les ajudes de la Conselleria dotarien a Castelló de 52.000 euros per a augmentar l’accessibilitat de les platges del Gurugú i el Pinar.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme i regidora de Festes, Pilar Escuder, ha incidit en la importància d’aquestes ajudes. «Les nostres platges són un dels principals atractius turístics de la ciutat i hem de garantir que totes i tots puguen gaudir-les», ha comentat. L’edila també ha subratllat que les millores derivades de les subvencions «responen a un ampli ventall de necessitats de les persones amb mobilitat reduïda» i que contribuiran a gaudir de les platges del Gurugú i el Pinar en igualtat de condicions. «Obtindre les diferents subvencions donaria continuïtat als esforços del govern municipal per fer de la nostra ciutat un exemple d’accessibilitat», ha valorat. En aqueix sentit, Escuder recorda que unes platges més i millor adaptades consoliden a Castelló com a Access City, reconeixement concedit per la Unió Europea.

El paquet de mesures inclou millores com la instal·lació de dos canviadors, un a la platja del Pinar i una altra en la del Gurugú, per a situar en l’arena amb un cost de 12.000 euros. També es contempla la creació de 500 metres de passarel·les adaptades en totes dues platges a raó de 12.000 euros. La subvenció possibilitaria, a més, la pavimentació del sòl per a adaptar-lo a la normativa vigent amb un pressupost de 8.000 euros. En la mateixa línia, s’afegirà senyalística i material informatiu mitjançant 7.000 i 5.000 euros respectivament. Les ajudes també dotarien a cada platja d’una dutxa accessible per 5.000 euros i de punts de delimitació d’aigües de bany per a persones amb mobilitat reduïda per 3.000 euros.

La incorporació de tots aquests nous elements a les platges del Gurugú i del Pinar dóna compliment a diversos dels objectius de l’Acord de Fadrell en matèria d’accessibilitat. En concret, als punts que defensen un model de platges intel·ligents i sostenibles basat en unes instal·lacions més accessibles i segures. Aquestes iniciatives també desenvolupen el Pla Castelló Ciutat Accessible, en el qual es planteja l’eliminació de totes aquelles barreres que dificulten el desenvolupament físic, psicològic i cultural dels castellonencs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari