Ube organitzarà una fira gastronòmica per a impulsar els productes típics de Castelló

L’alcaldessa de Castelló manté els primers intercanvis després de l’agermanament en matèria acadèmica, ambiental i gastronòmica

Ube organitzarà una fira gastronòmica per a impulsar els productes típics de Castelló
05/04/2019 -

Només 24 hores després de la signatura de l’agermanament ja han sigut diverses les línies de treball que ha impulsat la delegació castellonenca al Japó, encapçalada per l’alcaldessa, Amparo Marco, i integrada per la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, l, i els vicerectors de l’UJI Joan Martín i Eva Camacho.

D’una banda, l’alcaldessa ha mantingut una reunió amb la seua homòloga japonesa, Kimiko Kubota, en matèria d’intercanvis gastronòmics, amb especial atenció al vi i a l’oli. Kubota ha anunciat que en un mes, coincidint amb les festes locals, el 5 de maig, organitzarà una fira gastronòmica dedicada a l’agermanament, en la qual promocionaran els productes de Castelló, així com els atractius turístics de la seua ciutat. En matèria gastronòmica ha acordat també treballar conjuntament per a aprofitar centres com l’Escola d’Hostaleria de Castelló amb l’objectiu d’aprofundir i enriquir més la formació d’alumnes i futurs cuiners.

En matèria acadèmica, tal com ha explicat l’alcaldessa, “ja s’ha avançat en l’impuls d’intercanvi de professors i d’estudiants de dobles titulacions en la reunió que hem mantingut amb el vicerector de la Universitat de Yamaguchi, Fisanori Miura, la tercera més antiga del Japó i fundada en 1815”. Els dos vicerectors han exposat les diferents possibilitats de col·laboració per a aprofitar al màxim la sinergies entre totes dues institucions acadèmiques.

La tercera línia de treball ha sigut en matèria d’experiències portuàries, en una reunió en la qual han participat Toledo i Guillamón i el director del port nipó, acompanyat de diferents directius i en la qual han acordat intercanviar pràctiques en matèria de sostenibilitat mediambiental. Tots dos ports tenen en comú comptar amb importants activitats industrials en el seu entorn i, en aquest sentit, estan convençuts que poden impulsar una col·laboració enriquidora per a tots dos. De fet, Ube ha sigut una de les 29 seleccionades per Nacions Unides a tot el món com a exemple de ciutat sostenible, per les polítiques ambientals que aplica.

L’agermanament s’ha produït en un moment d’especial importància amb la posada en marxa del nou acord econòmic entre Europa i el Japó que obri una gran porta d’oportunitats comercials per a tots dos països.   El te que es produeix en Ube i l’oli d’oliva de la nostra terra ja estan sobre la taula. El Port de Castelló i la Cambra de Comerç “són pilars importants que poden servir per a intensificar les relacions bilaterals i així afavorir l’increment econòmic amb l’exportació de productes típics”, ha assenyalat Marco.

Agermanament

Cal ressaltar que l’empresa UBE, que compta amb seu empresarial en el polígon del Serrallo a Castelló, ha sigut l’artífex de l’acord entre totes dues ciutats. La citada signatura ha realitzat un gran esforç per fer de l’agermanament una realitat, en un procés que es va iniciar fa prop de set anys. Marco ha agraït “els esforços que ha fet la signatura *UBE per a arribar hui ací, amb orgull del que estem fent i el convenciment que l’acord ens obri un futur conjunt”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari