L'UJI i Aerocas s'uneixen per a impulsar l'aeroport a través de la investigació i la innovació

Marín destaca que l’aeroport pretén transformar el model econòmic i impulsar el sector aeronàutic en la Comunitat Valenciana

L'UJI i Aerocas s'uneixen per a impulsar l'aeroport a través de la investigació i la innovació
10/03/2021 -

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, s’han reunit al Rectorat per a explorar noves vies de col·laboració institucional entre la Universitat i l’aeroport de Castelló. L’objectiu implica identificar aquelles sinergies que permeten afermar l’estratègia de diversificació de l’aeroport a través de la investigació, la transferència i la innovació.

Alcón ha exposat possibles vies de cooperació, a través dels grups i instituts d’investigació, així com del Parc Científic i Tecnològic Espaitec, «centrades en la innovació i l’especialització per tal de convertir la Universitat en una aliada estratègica en el programa de desenvolupament de l’Aeroport com a pol empresarial i logístic, a més d’intensificar el suport en un àmbit en què ja s’està col·laborant com és el vessant turístic».

En aquesta línia, la rectora ha exposat l’oferta en innovació del sector aeri elaborada per l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic (OCIT), que compta amb 27 instituts i grups que desenvolupen línies d’investigació en cinc àmbits d’interès: sostenibilitat ambiental i energia; seguretat i protecció; eficiència logística; mediació i relacions internacionals i, per últim, comerç internacional i desenvolupament regional. A més, també ha obert la possibilitat d’enfortir la connexió de l’aeroport amb l’ecosistema emprenedor de l’Espaitec.

Damián Llorens

Damián Llorens

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha apuntat les diferents línies de negoci que s’estan desplegant a l’aeroport, seguint una estratègica de diversificació i desenvolupament integral de la infraestructura. En aquest sentit, ha explicat que al trànsit comercial vinculat al turisme s’han sumat altres activitats de tipus industrial i de formació. A més, ha afegit que és un objectiu estratègic implantar l’activitat de càrrega i impulsar la Zona d’Activitats Complementàries per a crear un pol empresarial vinculat a la logística i al sector aeronàutic.

«L’aeroport vol ser un aliat del sector turístic i convertir-se en un espai facilitador per al desenvolupament d’activitats industrials i logístiques, a més d’afavorir el creixement del sector aeronàutic a la Comunitat Valenciana i contribuir a la transformació del model econòmic», ha apuntat.

Blanca Marín també ha compartit iniciatives en l’àmbit de la sostenibilitat a través de la participació en projectes per a impulsar energies com l’hidrogen verd o la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Ha coincidit amb la rectora de l’UJI que la sostenibilitat ofereix moltes possibilitats de col·laboració.

La reunió també ha comptat amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria; David Cabedo; el director d’Espaitec, Juan Antonio Bertolín; la directora de l’aeroport, Ivana Guinot, i el director d’Estratègia Territorial Turística d’Aerocas, Josep Gisbert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari