L'UJI commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb diverses activitats

L'UJI commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb diverses activitats
16/02/2022 -

L’equip Salusex i el programa UJI Hàbitat Saludable han organitzat amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual diverses accions que tenen com a objectiu visibilitzar la importància que la sexualitat té en la qualitat de vida de les persones, així com recordar la necessitat d’incrementar els esforços dirigits a millorar les competències d’autocura de la salut sexual i a garantir el respecte dels drets sexuals de tota la població.

El 16 de febrer s’instal·larà una taula informativa a la Facultat de Ciències de la Salut que, des de les 10 a les 13 hores, buscarà sensibilitzar sobre la importància de la cura de la salut sexual. Així mateix, es duran a terme dinàmiques per a incrementar coneixements i transformar possibles estereotips i mites associats a la sexualitat. Aquests continguts també s’emetran en el programa de ràdio A propósito de la salud de l’emissora universitària que comptarà amb la participació de Naiara Martínez, tècnica del Punt Rainbow-UJI.

Aquest dia també s’iniciarà la inscripció del curs «Salut sexual i benestar: ampliant coneixements» que pretén aportar coneixements i formar en actituds i habilitats per a millorar la cura de la mateixa salut sexual i la de les persones de l’entorn. Aquest objectiu s’aborda, al llarg de tot el curs, a través del «Programa d’accions per a treballar la diversitat afectivosexual» i el treball de l’equip Salusex de l’UJI.

Segons un estudi sobre estils de vida realitzat entre l’estudiantat de l’UJI, la sexualitat és una cosa important per a quasi un 80% de les persones; si bé un 24% confirma que no és tan satisfactòria com li agradaria. En concret, al voltant del 18% ha tingut algun problema amb la seua resposta sexual, com les dificultats d’erecció, sentir dolor en la penetració o un baix desig sexual. Així mateix, només un 60% diu utilitzar mètodes de barrera de manera sistemàtica, la qual cosa els exposaria notablement a les infeccions de transmissió sexual.

Amb aquestes accions, la Universitat Jaume I continua sumant esforços per a potenciar la universitat com un entorn promotor de salut en pro del benestar de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari