L'UJI organitza un curs per a la detecció i prevenció en casos d'assetjament

L'UJI organitza un curs per a la detecció i prevenció en casos d'assetjament
15/10/2019 -

La Unitat d’Igualtat, amb la col·laboració de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, ha organitzat per al dimecres 16 d’octubre de 2019, un curs dirigit a l’alumnat sobre el protocol per a la detecció, prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament laboral, assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per orientació sexual i identitat i expressió de gènere a la Universitat Jaume I de Castelló.

El curs, que tindrà lloc a la sala de premsa, té com a objectiu donar a conéixer i difondre els continguts inclosos en aquest protocol que serà presentat per Ana Tomás Catalán de la Comissió Investigadora de Reclamacions (CIRA) de l’UJI. S’iniciarà amb una breu presentació de la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont Jordà, i la directora de la Unitat d’Igualtat, Mercedes Alcanyís Moscardó, i inclourà una xarrada sobre «Voler en temps d’igualtat, voler sense violència» a càrrec d’Eva Cifre Gallec professora de psicologia de la Universitat Jaume I i un taller dinamitzat pel col·lectiu Les primes de risc sobre «Cançons contra l’assetjament sexual».

El protocol de l’UJI va ser aprovat pel consell de govern el juliol de 2011 amb l’objectiu de prevenir i evitar que es produesquen aquestes situacions així com «conductes inapropiades». En el protocol es defineixen cadascuna d’aquestes situacions d’assetjament i es tipifiquen com a delictes en l’àmbit de la responsabilitat criminal en considerar-se infraccions molt greus. També s’estableixen les mesures necessàries perquè, en cas que es produïa alguna d’aquestes situacions, identificar-la, investigar-la, emetre un informe i proposar una via de solució, minimitzant les seues conseqüències en l’entorn acadèmic, i garantir en tot cas la protecció dels drets de la víctima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari