Transició Ecològica ultima el disseny de l'estratègia del Parc Agrari de Castelló

Transició Ecològica ultima el disseny de l'estratègia del Parc Agrari de Castelló
28/09/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ultima el disseny de l’estratègia de reactivacion agraria encaminada cap el projecte del Parc Agrari després de consultar a productors, comerços i consumidors. El departament de Fernando Navarro treballa en una nova ordenança de cessió de terres que permeta reactivar horts abandonats al costat d’una plataforma de canals curts de comercialització.

«Amb l’objectiu de reactivar el sector agrari i recuperar el cinturó verd periurbà de la ciutat, la reactivació de l’agricultura es presenta ara com una alternativa econòmica davant la cridi d’altres sectors per la Covid-19 i, és a més, un dels eixos de finançament que ha establert la Unió Europea en el seu pla de reconstrucció», afirma Fernando Navarro.

Navarro explica que han escoltat en els últims mesos mitjançant qüestionaris l’opinió de productors, comerços i consumidors «per a conéixer les seues necessitats i les iniciatives que s’han de portar a terme per a transformar la cadena agroalimentària, millorar la rendibilitat del sector i avançara cap a la sobirania alimentària». Ressalta que anteriorment ja es va promoure un primer diagnòstic del sector i un estudi del parcel·lari rústic de la ciutat i que en aquesta segona fase s’ha ampliat el procés participatiu a la ciutadania.

Durant estos mesos de crisi sanitària, la Regidoria preveu posar en marxa mecanismes dins de les necessitats del municipis, per millorar carències dels xicotets agricultors locals i poder solventar problemàtiques d’accesos a la terres, viabilitat econòmica de la producció y acompanyament integral al productor durant todo el procés, des de la producció fins la comercialització.

Aquestos obstacles es plantegen solventar amb una nueva ordenança de cessió de tierras, que aporte un suport jurídic als propietaris y los productors, aportant la seguretat necessària per a la cessió d’ús o l’arrendament de terres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari