Un miler de persones han visitat la mostra de la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa aquest cap de setmana en l'ermitori

Després de l’exitosa celebració de la Penyagolosa Trails la mostra es traslladarà al Centre Cultural Les Aules on obrirà aquest dimarts

Un miler de persones han visitat la mostra de la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa aquest cap de setmana en l'ermitori
15/04/2019 -

Més de 500 persones han visitat aquest cap de setmana a Sant Joan l’exposició dels 13 projectes de rehabilitació que s’han presentat per a la rehabilitació que escometrà la Diputació del conjunt arquitectònic de l’emblemàtic ermitori. Després d’aquest exitós acolliment coincidint amb el desenvolupament de la Penyagolosa Trails, la Diputació traslladarà aquesta setmana la mostra al Centre Cultural Les Aules, on tots els ciutadans que ho desitgen podran visitar-la i allí mateix opinar a través d’uns formularis sobre la millor rehabilitació per a convertir aquesta icona patrimonial en un emblema turístic i de desenvolupament futur per al territori.

És un pas més del procés de participació pública que impulsa el Govern Provincial perquè els ciutadans de Castelló coneguen en primera persona aquestes propostes i puguen valorar-les i aportar la seua opinió.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “continuem avançant en el nostre compromís de comptar amb l’opinió de tots, volem dur a terme amb la màxima responsabilitat la millor rehabilitació que responga a totes les sensibilitats i aportacions dels castellonencs perquè tots la puguen sentir com a pròpia”.

Cal assenyalar que el concurs d’idees creat per la Diputació de Castelló per a congregar les millors propostes per a la rehabilitació del conjunt arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa ha superat totes les expectatives en haver-se presentat un total de 13 projectes. Així, després d’un mes de termini per a la presentació de les propostes, l’inici d’aquest procés participatiu articulada pel Govern Provincial de la mà dels professionals ha sigut tot un èxit a l’hora d’atraure els millors projectes i aconseguir les millors rehabilitacions dels diferents espais de tan emblemàtic lloc.

I és que l’objectiu de la Diputació amb aquesta rehabilitació és el de recuperar l’estat d’un patrimoni cultural i històric de gran valor com és Sant Joan, però a més també impulsar la seua dinamització com a gran centre d’acolliment de visitants i pelegrins de Camins de Penyagolosa. Quant als tres projectes guanyadors del concurs d’idees de la Diputació, cal assenyalar que han sigut els corresponents als següents lemes: ‘Ratllant el cel’, ‘Encreuament de camins’ i ‘Al final del camí’.

La mostra podrà visitar-se ja a partir d’aquest dimarts en el Centre Cultural Obert de les Aules de la Diputació, situat en la cèntrica plaça castellonenca.

Un procés participatiu obert a la societat de Castelló

Amb totes les propostes de projectes de rehabilitació sobre la taula, la Diputació de Castelló conclou la primera fase d’aquest procés participatiu obert a la societat de la província de Castelló. Seran els mateixos castellonencs els que a partir de demà divendres ja podran consultar i comentar en la web concursosantjoan.dipcas.es aquests projectes, a més de conéixer tota la informació d’aquesta actuació del Govern Provincial.

Convertir-lo en emblema turístic

Amb la seua actuació, el Govern Provincial, rehabilitarà un dels espais patrimonials més emblemàtics de la província de Castelló, al mateix temps que el convertirà en emblema turístic de primer ordre.

D’aquesta manera, la restauració i dinamització del conjunt arquitectònic del santuari per part del Govern Provincial revertirà en noves oportunitats turístiques per al territori, en consolidar-se com a centre de recepció de visitants de Camins de Penyagolosa i constituir-se a més com un centre lúdic i turístic en el qual poder gaudir del ric patrimoni natural i històric que embolica a tan emblemàtic enclavament.

Cal recordar que el Bisbat Sogorb-Castelló, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la brevetat més gran possible per a tirar avant un projecte d’aquesta envergadura.

Fer del patrimoni un motiu d’orgull i generador d’oportunitats

Aquesta important actuació per part de la Diputació de Castelló es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revalorar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels ‘Camins de Penyagolosa’ dins de la seua aposta pel patrimoni com a motiu d’orgull i font d’oportunitats per al territori.

“Aquesta restauració de l’espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l’eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de “Camins” per a continuar posant en valor les peregrinacions que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

Qualsevol ciutadà pot opinar i aportar al procés de participació pública de la recuperació de Sant Joan a través de la web concursosantjoan.dipcas.es 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari