Unanimitat en la sol·licitud de competències per a renovar el CEIP Mestre Canós de Castelló

Una partida de 140.000 euros en el pressupost de 2021 permetrà avançar en la redacció del projecte d’obra

Unanimitat en la sol·licitud de competències per a renovar el CEIP Mestre Canós de Castelló
26/11/2020 -

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències a la Conselleria d’Educació per a reformar al CEIP Mestre Canós. La proposta del regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha rebut el suport de tots els grups i, una vegada acceptada pel Consell, permetrà avançar en la licitació de la redacció del projecte per a renovar el centre educatiu mitjançant el Pla Edificant.

Per a fer-ho possible, el Consell ja ha reservat 140.000 euros en el pròxim pressupost, uns fons que seran transmesos a l’Ajuntament de Castelló abans de la licitació. «Celebrem la unanimitat en un assumpte tan important per a la comunitat educativa del Mestre Canós i per a la ciutat en el seu conjunt, ja que el Pla Edificant suposarà una inversió de més de 8 milions d’euros a Castelló, només durant l’exercici de 2021», ha incidit Mezquita.

El regidor també ha recordat que la construcció d’un nou centre al districte Est «és la resposta a una reivindicació històrica per a una escola que té més de sis dècades d’antiguitat i que necessita una renovació de manera inajornable», motiu pel qual Mezquita agraeix «el vistiplau de tots els grups municipals a la nostra proposta de renovació». «La introducció d’una línia de dos anys al centre va permetre incrementar la taxa de matriculació i ara hem de respondre amb una renovació de les instal·lacions d’acord amb el projecte educatiu innovador d’aquest centre», ha incidit l’edil.

El CEIP Mestre Canós ha estat inclòs en la primera fase del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Això implica que l’actuació al centre es farà de manera paral·lela a les previstes per als CEIP Vicent Marçà, Herrero i Sebastián Elcano.

Cal recordar que els serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Castelló van modificar en 2019 la proposta d’actuació sobre Mestre Canós, la qual va passar de reforma a nova construcció per la magnitud de les obres que requeria la instal·lació. Això implicarà l’enderrocament de l’edifici existent i la construcció d’un nou espai al mateix solar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari