Unanimitat en el ple de Castelló per a concedir tres Medalles d'Or i nomenar Fill Predilecte a Michavila

Unanimitat en el ple de Castelló per a concedir tres Medalles d'Or i nomenar Fill Predilecte a Michavila
28/07/2022 -

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui per unanimitat la concessió de tres Medalles d’Or de la ciutat a la societat castellonenca per la seua actitud exemplar durant la pandèmia, al Club Deportivo Castellón en el centenari de la seua fundació i a la Societat Castellonenca de Cultura pel centenari de la seua constitució. Així mateix, hi ha hagut unanimitat en el nomenament com a Fill Predilecte de la ciutat de Francisco Michavila Pitarch. Després de l’aprovació plenària de hui, l’acte de lliurament de les Medalles d’Or i del nomenament tindrà lloc en el marc de les celebracions amb motiu de l’aniversari de la fundació de la ciutat, el pròxim 9 de setembre en el Teatre Principal de Castelló.

Amb la Medalla d’Or per a la societat castellonenca per la seua actitud exemplar durant la pandèmia, l’Ajuntament fa el seu reconeixement a la societat de Castelló pel seu esforç, que s’uneix a l’acte públic del 10 de setembre de 2021, amb motiu del 770 aniversari de la fundació de la ciutat.

Quant a la Medalla d’Or per al CD Castellón, s’emmarca en la celebració del centenari de la seua fundació, que es va complir el passat 20 de juliol. El consistori se suma així als diferents actes programats per a celebrar l’efemèride i reconéixer la seua dilatada trajectòria professional, el compromís social amb el poble de Castelló i per mantindre viu el sentiment de l’afició albinegra, que generació rere generació ha estat fent costat al club de futbol de la seua ciutat, celebrant els seus èxits futbolístics i també infonent el seu ànim i afecte quan ha sigut necessari.

Respecte a la Medalla d’Or per a la Societat Castellonenca de Cultura ve motivada pel centenari de la seua constitució, el 15 de març de 2020. Per això, l’Ajuntament vol significar la seua contribució al desenvolupament cultural de la ciutat. La Castellonenca va tindre entre els seus objectius des de sempre la constitució, estudi i difusió dels valors artístics i culturals valencians i en particular els de la província de Castelló. En aquest temps, ha promogut i realitzat nombroses investigacions històriques i filològiques, i ha fomentat i impulsat la creativitat artística i literària. En 1932 va convocar l’Assemblea d’Escriptors Valencians que va adoptar les normes gramaticals conegudes com les Normes de Castelló. Des de la seua creació ha publicat un prestigiós butlletí i centenars de publicacions.

En el cas del Fill Predilecte, el nomenament distingeix la contribució de Michavila a la millor imatge pública i reputació social de Castelló. Nascut el 12 de desembre de 1948 a Castelló, és enginyer de Mines, doctorat per la Universitat Politècnica de Madrid, on ha sigut director de l’Escola Tècnica Superior de Mines i catedràtic de Matemàtica Aplicada. Va ser rector fundador de la Universitat Jaume I (UJI), en 1991, i ha dedicat la seua vida professional al servei de l’educació, des de la qual ha promogut la universalització d’una formació d’excel·lència com a via per al desenvolupament integral de la societat. Ha sigut conseller d’Educació en la representació permanent d’Espanya davant l’OCDE, la Unesco i el Consell d’Europa i té la Gran Creu de l’Orde d’Alfons X el Savi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari