La Unitat d'Identitat de Gènere de l'Hospital General de Castelló supera les 200 persones ateses

La Unitat d'Identitat de Gènere de l'Hospital General de Castelló supera les 200 persones ateses
02/03/2022 -

La Unitat d’Identitat de Gènere de l’Hospital General Universitari de Castelló atén en aquests moments més de 200 persones trans després d’un important augment de l’activitat assistencial durant la pandèmia. D’aquesta manera, en aquest últim any s’han registrat 60 noves primeres visites, enfront de les 11 anuals que es van registrar amb la posada en marxa de la Unitat, l’any 2017.

Així s’ha constatat hui durant una trobada amb la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz i l’equip professional de la Unitat d’Identitat de Gènere, un servei de referència a la província que ofereix cobertura assistencial als departaments de salut de Vinaròs, la Plana i Castelló. Aquesta Unitat està coordinada pel Servei d’Endocrinologia i reuneix especialistes en Cirurgia mamària i Ginecologia del mateix centre hospitalari i en Psicologia de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva de Carinyena de Vila-real.

Balanç d’activitat assistencial

Segons el balanç d’activitat assistencial, el 47% de persones ateses són trans homes i el 53% trans dones. En el 100% dels casos s’han realitzat tractaments hormonals croats i assistència psicològica prèvia. Respecte a l’abordatge quirúrgic, s’han realitzat 21 tractaments de reassignació, dels quals el 70% han sigut mastectomies i el 30% mamoplàsties d’augment. Per als tractaments més complexos de reassignació completada, l’Hospital Doctor Peset de València és el centre de referència autonòmic.

Per part seua, la mitjana de consultes successives que es requereixen per persona atesa se situa entorn a les 7 anuals.

5 anys d’activitat assistencial

La Unitat de Referència d’Identitat de Gènere de Castelló complirà 5 anys durant aquest 2022 amb un increment exponencial de la demanda assistencial que quintuplica l’activitat inicial.

Durant la visita també s’ha fet lliurament d’un pack de llibres dirigits a la biblioteca de l’Hospital General de Castelló i s’han establit col·laboracions amb altres recursos assistencials com l’oficina Orienta dirigida al col·lectiu LGTBI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari