La Diputació posa en marxa la Unitat de Respir Familiar de Viver

El Govern Provincial ha ampliat en 16 noves unitats aquest servei contra la despoblació implantat en 82 municipis

La Diputació posa en marxa la Unitat de Respir Familiar de Viver
17/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha posat en marxa ja la Unitat de Respir Familiar de Viver com a part de l’ampliació de 16 noves Unitats de Respir Familiar que s’aniran obrint durant aquest mes de maig fins a aconseguir amb aquesta reeixida iniciativa una implantació en 82 municipis de menys de 10.0000 habitants. Entre les actuacions que han posicionat a la Diputació com a institució pionera contra la despoblació està la Xarxa Provincial d’Unitats Respira, ja que amb 66 unitats ja actives, aquesta ampliació permetrà beneficiar a veïns de fins a 82 municipis amb aquest servei que procura la cura de persones majors afavorint la conciliació laboral i familiar dels familiars.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat en la seua visita al centre de Viver que “les Unitats Respira s’han consolidat als nostres pobles com un servei útil per a ajudar al fet que cada dia siguen més els castellonencs que es queden a viure als seus pobles. Continuem treballant de la mà dels ajuntaments per a fer possible aqueixa igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans de la província independentment de la grandària i ubicació del seu municipi”.

A més, aquest important recurs ha obtingut una excel·lent valoració tant pels alcaldes, usuaris, treballadors i veïns dels pobles beneficiaris, consolidant-se com un gran aliat per a la millor qualitat de vida tant de les persones majors com dels seus familiars més directes, afavorint la permanència d’aquests als pobles. Són 990 places les que la Diputació cobreix ja amb aquest servei i arribarà a les 1.215 a la fi d’any.

Cal assenyalar que per a l’ampliació amb 16 unitats noves la Diputació destinarà una inversió de 171.393 euros en els següents municipis: Albocàsser, Almedíxer, Benlloc, Cabanes, Forcall, Lludient, Navaixes, Palanques, la Pobla d’Arenós, Sant Mateu, Serra d’en Galceran, Vilanova d’Alcolea, Vilamalur, Villores, Viver i Xilxes. Per al manteniment de les quals ja estan en funcionament destinarà 493.528 euros.

123 centres d’atenció a xiquets i majors en el medi rural

La Diputació de Castelló aconseguirà enguany la implantació de 123 centres per a l’atenció de xiquets i majors als pobles més xicotets com a part del seu programa per a revertir la despoblació, Repoblem. Amb aqueix important grau de desenvolupament de les seues actuacions a favor de les oportunitats dels pobles amb menys recursos, el Govern Provincial aconseguirà que els seus serveis contra la despoblació s’instal·len ja en 82 municipis de menys de 10.000 habitants, incidint especialment en els més xicotets.

La gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és el seu factor més valuós, ja que tal com ha explicat la diputada Vicente-Ruiz “els recursos que hem creat, fruit d’escoltar als alcaldes dels pobles més xicotets, estan funcionant molt bé, i podem dir que hui aquestes famílies tenen una mica més fàcil poder conciliar la seua vida familiar i laboral als seus pobles i no es veuen espentats a deixar-los per a anar-se’n a ciutats que sí que tenen aquest tipus de serveis des de fa temps. Sempre diem que treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen, i el que estem fent amb Repoblem dóna bona mostra d’això”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari