Participació Ciutadana unifica la imatge dels centres cívics de Castelló

Mezquita assegura que aquest projecte “donarà coherència als servei que ofereixen les associacions” i “equipararà les condicions dels edificis”

Participació Ciutadana unifica la imatge dels centres cívics de Castelló
09/12/2019 -

Amb l’objectiu de renovar i dignificar la imatge dels centres cívics municipals, la Regidoria de Participació Ciutadana ha encarregat un projecte de disseny que l’edil de l’àrea, Francesc Mezquita, va presentar a les primeres associacions de veïns a interessar-se per la iniciativa. Els representants de les entitats valoren molt positivament la proposta i reconeixen la millora que aquestes actuacions suposaran tant per a l’aspecte exterior com per a l’interior dels edificis.

Es tracta d’una actuació que “unificarà i donarà coherència als centres cívics i als serveis que les associacions ofereixen en ells, amb la inserció d’un logotip en les façanes i amb l’adaptació del mobiliari i altres elements auxiliars a l’interior de les instal·lacions”, ha assegurat el regidor, per a qui l’acció “equipararà les condicions dels edificis municipals d’ús social”. Mesquita també ha confirmat que adaptaran la imatge a les necessitats i espais disponibles en cada edifici.

Els primers centres a estrenar nova imatge exterior seran els edificis del barri Roquetes, Quadra Saboner i Segon Molí. Els representants de les associacions veïnals d’aquestes zones, a més dels col·lectius que treballen des del centre de Duana van manifestar el seu interés sumar-se a aquesta proposta en una trobada celebrada amb Mesquita.

Per a dur a terme les millores, les entitats signaran un conveni de col·laboració amb el consistori per a dur a terme les millores i l’actuació s’estendrà per als prop de 40 locals municipals existents a la ciutat. L’acord permetrà a les entitats gaudir de les citades millores en les instal·lacions, a més de participar en formacions i projectes per a millorar els seus models de gestió.

“Amb un teixit associatiu en constant expansió i renovació aquest projecte és un impuls a la seua activitat i una eina per generar sentit de pertinença i fer ciutat”, ha assegurat Mezquita. L’edil ha recordat que, segons l’últim informe de l’impacte associatiu a Castelló en el qual han participat 134 entitats, 12.141 persones de la ciutat estan associades a algun col·lectiu.

Aquestes entitats gestionen 8.258.613 d’euros d’ingressos, dels quals el 76% provenen de subvencions municipals. Així mateix, la guia municipal d’associacions ha superat per primera vegada les 800 entrades.

Una creació d’Alberto Arza

El premiat dissenyador Alberto Arza (qui també és enginyer tècnic industrial) ha sigut l’encarregat de realitzar i adaptar als diferents espais la nova imatge dels centres cívics. En els pròxims dies, el consistori donarà a conéixer el disseny final, en el qual el verd característic de la ciutat de Castelló té un gran protagonisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari