Viatjar en TRAM de Castelló serà gratis el 22 de setembre

La Generalitat Valenciana se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la gratuïtat del TRAM aquest divendres

Viatjar en TRAM de Castelló serà gratis el 22 de setembre

La Generalitat Valenciana celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que culminarà, aquest divendres 22 de setembre, amb el Dia sense Cotxe a Castelló, que oferirà transport gratuït en el servei de TRAM de Castelló dins de la iniciativa ‘Hui descansa el cotxe’.

L’objectiu per part de la Generalitat és aconseguir una mobilitat equilibrada que siga funcional, segura, universal i saludable. Per això, el govern valencià s’ha adherit a la campanya ‘Eficiència energètica’ de la Comissió Europea, amb el lema ‘¡Combina y muévete!‘ (Mix and move!, en anglés).

Dins de les diferents iniciatives impulsades per la Generalitat Valenciana, cal destacar que es mantenen els principals avantatges que ofereix per a afavorir l’ús dels serveis de transport públic autonòmic, amb una inversió pròxima als 7,2 milions d’euros.

Així, la reducció del 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge estarà en vigor fins al 31 de gener de 2024 i la gratuïtat per a joves menors de fins a 31 anys continuarà sent vàlida fins al 31 de desembre.

Avantatges per a utilitzar el transport públic

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Política Territorial, Salomé Pradas, ha assenyalat que aquestes mesures pretenen “pal·liar la difícil situació econòmica i social que travessa Espanya i que, en particular, afecta durament la Comunitat Valenciana”.

Com a exemple, ha recordat que ens enfrontem a una “inflació disparada”, la qual cosa “repercuteix directament en el cost de la vida de milions de valencians i, alhora, en la renda disponible de les famílies”.

“Aquestes mesures suposen una invitació a tota la societat valenciana al fet que coneguen els avanços en el transport públic i adopten un patró de mobilitat més sostenible i equilibrat“, ha conclòs.

Aquestes actuacions sobre la política tarifària dels transports públics de titularitat autonòmica s’apliquen tant als serveis de transport públic gestionats directament per la Conselleria, entre els quals es troben les línies interurbanes i el sistema TRAM de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari