El futur CEIP Vicent Marçà de Castelló pren forma i espera l'enderrocament i inici de les obres

L’Ajuntament de Castelló ha explicat que és possible que el trasllat de l’alumnat a les aules provisionals es realitze durant les vacances de Nadal

El futur CEIP Vicent Marçà de Castelló pren forma i espera l'enderrocament i inici de les obres

El CEIP Vicent Marçà de Castelló comença a avançar en la seua transformació per a ser un centre més modern, sostenible, i amb infraestructures dignes i respondre així a una reivindicació històrica de la comunitat educativa castellonenca. I és que, segons ha anunciat el portaveu de l’equip de govern, José Luis López, l’Ajuntament de Castelló ja ha adjudicat les obres d’enderrocament i de construcció del nou espai educatiu i s’espera que en poc més d’un mes comencen les obres del primer centre del Pla Edificant a la ciutat.

Tal com ha explicat, a aquest concurs s’han presentat sis empreses, però finalment l’adjudicatària que assumirà el projecte és Civicons Construccions Públiques SL juntament amb Omega Ingenia Obres i Serveis, amb un import de 5.876.602,20 € que converteix el projecte en el més ambiciós del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació a la ciutat.

En concret, el projecte suposa l‘ampliació del centre a 4.433,68 metres quadrats de superfície construïda, dins d’una parcel·la de 7.572,33 metres quadrats. També tindrà un gimnàs, un menjador amb 200 places, dues pistes esportives i un espai per a hort escolar, com a suport al projecte educatiu del centre per a potenciar els espais verds i el contacte amb la naturalesa. Disposarà, així mateix, de 12 unitats d’educació primària, sis unitats d’infantil i dues unitats de 0 a 3 anys, amb una aula més de 2 anys.

Com a novetat, també comptarà amb millores en la protecció anti grafitis, la instal·lació de baranes d’acer inoxidable o jocs infantils al seu pati, detalls que ha presentat l’empresa adjudicatària que han convençut a l’ajuntament, juntament amb la disminució del preu de les obres d’un 7,8%. Tot això se suma a una millora considerable en el centre quant a eficiència energètica, amb la cobertura del sostre per a evitar altes temperatures o la creació de dues galeries centrals que aporten llum i faciliten la circulació de l’aire.

Segons ha assenyalat López, amb aquesta adjudicació s’obri un termini per a presentar la documentació sobre el projecte. Una vegada es done el vistiplau des del consistori, es poden començar les obres, que tindran un termini d’execució de 15 mesos.

El primer pas serà l’enderrocament del col·legi, per la qual cosa, mentre transcórrega la construcció del nou espai, els 435 xiquets i xiquetes que el conformen hauran de seguir amb la docència en aules provisionals en la parcel·la situada al costat de la CV-152. Respecte al trasllat, el regidor ha subratllat que podria produir-se aprofitant les vacances de Nadal “perquè afecte el menys possible a l’horari lectiu i al trasllat de mobiliari”, però encara no se sap segur.

De moment, López assegura que l’ajuntament està en contacte amb el col·legi i, malgrat desconéixer com seran les aules provisionals, “la qual cosa és clar és que es vetlarà per complir amb totes les mesures necessàries per a l’autoprotecció de tota la comunitat educativa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari