Deu emblemàtics vaixells atraquen al Grau amb Escala a Castelló 2022

Es tracta de l’edició amb més embarcacions participants i activitats

Deu emblemàtics vaixells atraquen al Grau amb Escala a Castelló 2022

A partir d’aquesta vesprada, el Grau de Castelló es transformarà i permetrà viatjar a altres èpoques i cultures. I és que fins al 25 d’abril, es podrà visitar deu vaixells emblemàtics que formen part d’Escala a Castelló 2022, una festa de la mar que celebra la seua cinquena edició amb rècord d’embarcacions i 150 activitats de tota mena per a reivindicar l’herència marítima i situar a la ciutat en el mapa del turisme internacional.

Es tracta, a més, d’una edició que recupera la normalitat i una mostra més de la reactivació del turisme. Després de dues edicions marcades pel control d’aforament, les restriccions sanitàries i canvis de data per l’evolució de la COVID-19, enguany l’esdeveniment torna a les seues dates habituals amb accés lliure i gratuït i major magnitud, abastant el Moll de Costa i el Moll de Llevant davant la grandària dels vaixells participants.

A més de la visita als vaixells, com en les primeres edicions, tornarà a gaudir-se de tota una programació d’activitats del 21 al 25 d’abril. Un campament mariner i un mercat gastronòmic en el Moll de Llevant, un mercat artesà en tot el recinte, el Racó Infantil amb concursos i manualitats enfront del Casino o les activitats nàutiques en el Club Nàutic, així com desfilades especials i focs artificials, seran també grans atractius per a castellonencs i visitants.

Visites als vaixells d’Escala a Castelló 2022

Les històriques embarcacions que participen en aquesta edició provenen de diferents països i arribaran escalonadament al Grau durant la vesprada d’aquest dijous, entre les 17 i les 19.00 hores, segons ha informat l’organització de l’esdeveniment i la mateixa alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Mentre es realitzen maniobres d’atracada, en el campament mariner es realitzarà vida de campament, maniobres d’infanteria i tret de canons per a donar la benvinguda als tripulants.

Així, les visites als vaixells d’Escala a Castelló podran realitzar-se el divendres, dissabte i diumenge, de 10.00 a 20.00 hores, així com el dilluns 25 d’abril de 10.00 a 14.00 hores. Totes aquestes visites no requereixen d’entrada, sinó que l’accés és lliure i gratuït. També és possible gaudir de visites guiades accessibles en llengua de signes.

Quant als vaixells participants, la Nao Victoria torna a aquesta cita a la qual no ha faltat des de la seua posada en marxa. La rèplica del vaixell que va donar la Primera Volta al Món en 1522 amb Juan Sebastián Elcano al capdavant celebra el seu V Centenari d’aquesta fita coincidint amb aquesta cinquena edició. Amb més de 120 metres quadrats de superfície útil, compta amb quatre cobertes, cabina del capità i àrees de vida a bord.

Tampoc falta el Galeón Andalusia, una rèplica dels galeons de la Flota d’Índies que realitzaven les rutes comercials amb Amèrica i Àsia a partir del segle XVII, amb més de 320 metres quadrats de superfície útil en sis cobertes, zona noble i àrees de vida a bord.

Dos més que repeteixen són el Pasqual Flores, un vaixell original i diferent de transport de mercaderies construït en 1917, amb més de 415 metres quadrats de superfície en dues cobertes i sala de pilot; i el Cervantes Saavedra, un bergantí-goleta utilitzat tant com vaixell escola com iot d’esbarjo construït en 1934.

Quant a les novetats, està l‘Oosterchelde, el vaixell de càrrega neerlandés restaurat més gran i l’única goleta holandesa de tres mastelers que queda en l’actualitat, construït en 1918 i amb 891 metres quadrats de superfície útil. També, el Morgenster, un vaixell de dos mastelers amb veles quadrades que es basa en els clippers americans del segle XVII.

A aquests se suma el Ciutat de Badalona, un vaixell de comerç i cabotatge originari del Bàltic construït en 1929 a Dinamarca, que inicia la seua trajectòria amb activitats de comerç local i productes de primera necessitat. I l’Infanta Cristina, un patruller d’altura de l’Armada Espanyola que ha participat en el dispositiu naval de lluita contra la pirateria de la Força Naval Europea, l’Operació Atalanta.

Finalment, el públic podrà gaudir de Mircela, un vaixell que porta el nom de voivoda de Valaquia, Mircea el Vell, del qual es va fer càrrec temporalment l’URSS després de la Segona Guerra Mundial, encara que després va tornar a Romania. I de Tirant Primer, la goleta de la Generalitat de 1993, un veler vaixell-escola amb capacitat màxima per a 22 alumnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari