Visita el Refugi Antiaeri de Castelló en la Plaça Tetuan

Des de la seua reobertura com a espai museístic en 2018, més de 30.000 persones han visitat aquest enclavament de gran importància històrica a Castelló

castellonturismo.com

Visita el Refugi Antiaeri de Castelló en la Plaça Tetuan
25/09/2019 -

El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuan és un dels enclavaments amb més història que es poden visitar a la ciutat de Castelló. Amb un important passat, no va ser fins a 2018 quan es va habilitar com a espai visitable per a la població, amb entrada gratuïta i la possibilitat de contractar visites guiades.

El Refugi Antiaeri de Castelló de la Plana es va construir en 1937, durant la Guerra Civil Espanyola, per a protegir a la població dels atacs aeris. Va poder acollir i salvar la vida de milers de persones durant el conflicte. Encara que molts refugis construïts amb aquest propòsit van ser destruïts o tapiats en finalitzar la guerra, no va ser el cas. En els anys 50 va ser restaurat i hui dia pertany al MUCC, el Museu Urbà de la Ciutat de Castelló, que organitza diferents esdeveniments i visites a llocs que donen a conéixer a la població castellonenca les seues arrels i la seua història.

castellonturismo.com

Amb motiu de contribuir a la consolidació de la cultura de la pau, el refugi de Tetuan va ser recuperat per a mostrar la crueltat de les guerres i les seues conseqüències. La reobertura d’aquest espai per a la seua utilització com a museu va ser gràcies a la Regidoria de Cultura, que va invertir més de 160.000 euros en rehabilitacions, durant 10 mesos d’exhaustiu treball. El resultat ha sigut un espai amb gran valor històric, dotat de cartells explicatius i diversos audiovisuals que fan de visita al Refugi de la plaça Tetuan una experiència completa. Àudios amb alarmes antiaèries, sons d’avions sobrevolant la ciutat, a més d’una projecció de testimoniatges de persones que van utilitzar el refugi per a salvar les seues vides.

Ara, acaba de complir un any des que es va obrir al públic, i han sigut més de 30 mil persones les que s’han acostat a visitar-lo, convertint-lo en l’enclavament més visitat dins dels espais que formen part del MUCC.

visites guiades al refugi de tetuan

Divendres que ve 27 de setembre se celebra la Nit Europea de la Investigació, un projecte de divulgació científica que se celebra en 371 ciutats europees des de 2005. Amb motiu d’aquest esdeveniment, a les 19 hores es realitzarà una visita guiada, en la qual es podrà conéixer tots els secrets i històries que el refugi guarda. És una activitat gratuïta, encara que l’aforament màxim són 20 persones, per la qual cosa és necessària la reserva prèvia, a través del telèfon 964 358 688, el correu electrònic castellon@touristinfo.net o de manera presencial en l’oficina Tourist Info Castelló.

castellonturismo.com

El punt de trobada per a l’inici de la visita serà en la mateixa entrada del refugi i tindrà una durada aproximada d’una hora. Es pot trobar més informació sobre accessibilitat i horaris en la pàgina mucc.es/refugi.

Quant a l’horari del refugi antiaeri regular, està obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 hores; i els diumenges als matins de 10 a 14 hores. En aquestes hores, es pot accedir de manera lliure durant 45 minuts, i es disposa de guies i audioguies en castellà, valencià i anglés per a poder gaudir de l’experiència completa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari