Habitatge valora que la resolució de l'Eurocambra reforça les polítiques per a regular el preu del lloguer

Habitatge valora que la resolució de l'Eurocambra reforça les polítiques per a regular el preu del lloguer
24/01/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló valora l’última resolució de l’Eurocambra que reclama als Estats membres que impulsen polítiques que garantisquen el dret a l’habitatge i regulen el preu del lloguer. Subratlla que aquest acord va en la línia del projecte de llei d’habitatge que tramita el Govern central, que permetrà als Ajuntaments regular el lloguer en zones tensades.

“La crisi econòmica i l’especulació en els preus del lloguer està dificultant l’accés a l’habitatge a moltes famílies. A Castelló, l’adquisició per part d’un fons voltor d’un edifici en el Raval Universitari ha duplicat el preu del lloguer i ha provocat la marxa de 60 famílies del seu barri, mentre més de la meitat dels pisos d’aquest immoble romanen buits”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidoria destaca que l’acord del Parlament Europeu suposa un suport per a la posada en marxa “de les polítiques que defensen una regulació del mercat de l’habitatge”. Segons el departament d’Habitatge, l’Europarlament insta els socis i autoritats regionals i locals a adoptar disposicions legals, incloses normatives de lloguer clares, entre altres, la introducció de mecanismes de control de rendes com prepara la Llei Estatal d’Habitatge.

Garrido ressalta que el Govern està elaborant una normativa d’habitatge que, sobre la base d’un índex de preus de referència del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, possibilitarà a les autonomies i ajuntaments establir una contenció dels preus de manera temporal en una zona urbana amb mercat tensat.

“L’actual sistema és insostenible. Segons el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge de la regidoria, el preu del lloguer va pujar a Castelló un 14% de 2015 a 2018, hi ha una necessitat de 4.260 habitatges (lloguers assequibles o habitatges socials) mentre hi ha 13.000 pisos desocupats”, conclou la regidora d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari