Puig destaca l'arribada de diversos vols de la Xina en els pròxims dies amb més material sanitari

Puig destaca l'arribada de diversos vols de la Xina en els pròxims dies amb més material sanitari
30/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’arribada de diversos vols des de la Xina al llarg dels pròxims dies per a garantir l’equipament de material sanitari tant per al personal que treballa en tota la Comunitat Valenciana davant de l’emergència per coronavirus com per a l’atenció a pacients.

Així, el màxim responsable del Consell, al mateix temps que ha reiterat el reconeixement de tota la societat valenciana a l'”esforç” que cada dia realitzen “els que estan en primera línia” fent front a aquesta “terrible pandèmia”, ha assenyalat que per a l’Executiu valencià “és una prioritat absoluta” l’adquisició de material sanitari com bates, equips de protecció, respiradors o tests.

En aquest sentit, el president ha mostrat el seu agraïment a Inditex per la donació de 12 respiradors per als centres hospitalaris de la Comunitat i a la Fundació del València CF per la cessió de 50 apartaments per a atendre les necessitats del personal sanitari, ubicats en l’entorn de l’avinguda de les Corts Valencianes, de València.

Unes donacions que s’uneixen a altres que s’han rebut fins a la data d’empreses i entitats socials de la Comunitat Valenciana. En el cas del València CF, recentment, l’entitat esportiva, per iniciativa del seu màxim accionista, Peter Lim, ja va donar a la Generalitat Valenciana 50.000 mascaretes FFP2 i 300 termòmetres per a distribuir-los en centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana.

El titular de la Generalitat va reiterar diumenge passat l’agraïment per la “gran generositat” que ha mostrat la societat valenciana en la batalla contra la pandèmia. Ximo Puig també va recalcar que “el sistema sanitari valencià és únic, públic i privat”, ja que tots els recursos de sanitat existents a la Comunitat s’han posat a disposició per a lluitar contra el coronavirus. A més, ha recalcat la necessitat de la “unitat d’acció” per a combatre la malaltia.

Reunió amb agents socials

El responsable del Consell, que aquest matí s’ha reunit per videoconferència amb la comissionada de Presidència de la Generalitat per a la Coordinació dels Subministraments en relació amb la COVID-19, María José Mira, ha analitzat en una altra reunió posterior amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i amb representants dels sindicats CCOO-PV i UGT-PV el Reial decret llei 190/2020, de 29 de març, sobre el permís retribuït recuperable.

Respecte a aquesta norma, el president de la Generalitat ha assegurat que “col·laborarem amb el Govern i amb els agents socials per a garantir una aplicació raonable del Reial decret llei que regula el permís retribuït recuperable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari