La Diputació recupera les ajudes per a botigues multiservei en pobles xicotets

El mateix passa amb les subvencions per a la creació d’espais municipals per a emprenedoria en municipis de menys de 5.000 habitants

La Diputació recupera les ajudes per a botigues multiservei en pobles xicotets
03/12/2019 -

Els pressupostos de la Diputació de Castelló inclouran per a 2020 una partida de 120.000 euros per a la creació de botigues de multiservei rurals destinada als municipis de menys de 200 habitants, “uns diners que ja havia d’haver-se distribuït durant aquest 2019 però que, per la mala gestió de l’anterior corporació provincial del Partit Popular, s’ha fet malbé”, segons assenyala Santi Pérez, diputat provincial d’Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural.

Fins a 11 municipis havien mostrat el seu interés a accedir a aquestes ajudes però, pel fet que l’anterior corporació va posar en marxa la convocatòria a mitjan any 2019, i “donada la seua falta de voluntat d’agilitar-lo des del primer moment i activar el sempre dens treball burocràtic d’aquesta classe de subvencions”, els ajuntaments no han pogut complir amb els terminis, per aquest motiu en la Comissió de Concertació i Coordinació de hui dimarts s’haja hagut d’aprovar deixar sense efecte aquesta convocatòria.

Amb això, l’actual equip de govern va donar les explicacions oportunes als municipis que sí que van mostrar interés en aquestes ajudes, per a animar-los a presentar-se a la nova convocatòria de 2020, “que posarem en marxa les primeres setmanes del pròxim any perquè els terminis siguen més flexibles i no es reproduïsquen els mateixos problemes que no van preveure en l’època del PP”.

A més, el diputat provincial d’Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural considera un “exercici de cinisme” que Vicent Sales, portaveu del grup provincial del P, haja presentat per registre d’entrada una proposta perquè la convocatòria de 2020 reculla una partida de 240.000 euros, duplicant els 120.000 que ells van ser incapaços d’activar”.

Al seu judici, “intenten ara posar-se les medalles d’una situació generada per la seua mala gestió. Sobre el fons de la petició, Santi Pérez explica que “no hi ha problema a habilitar les ajudes amb la quantitat prevista, 120.000 euros, “i si veiem que hi ha necessitat perquè el nombre de peticions augmenta, buscar fórmules per a disposar de més recursos”.

Creació d’espais per a emprenedoria

En el cas de les ajudes per a la creació d’espais municipals per a emprenedoria en municipis de menys de 5.000 habitants, que també es recuperaran per a 2020, «la circumstància és la mateixa i ens trobem davant d’un anunci electoral amb terminis poc realistes que han impedit la seua tramitació i resolució», segons ha manifestat el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando.

Cal deixar constància que la posada en marxa d’aquestes ajudes es decideix en Junta de Govern a 30 d’abril de 2019, però aquesta no es publica en el BOP fins al 16 de maig. És a dir, «a dues setmanes dels comicis municipals o, el que és el mateix, esgotant al màxim el termini per realitzar anuncis institucionals sense incomplir la llei electoral», ha explicat el diputat.

Segons Ferrando, «es tractava d’uns tràmits temporalment i material impossibles d’implementar, ja que els terminis no contemplaven els temps de conformació de la nova corporació provincial ni els períodes vacacionals del personal funcionari», que han provocat que finalment les persones beneficiàries no puguen acomplir tampoc els terminis exigits i que aquesta línia quede sense efecte, «tal com havia planificat l’anterior govern del PP».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari