Ximo Puig en À Punt: "els drets dels valencians no estan en perill"

El President ha assenyalat que la corrupció ha deixat de ser un problema per als valencians

Ximo Puig en À Punt: "els drets dels valencians no estan en perill"

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat de manera contundent que els drets dels valencians no estan en perill. Ho ha fet en una entrevista concedida al 20HNTC d’À Punt a la pregunta sobre les possibles retallades dels Pressupostos d’aquest mateix any.

Puig ha indicat que cap partida s’anul·larà, únicament algunes es traslladaran per a executar-les l’any vinent atés que ja resten 3 mesos per a acabar enguany. De la mateixa manera, també ha volgut recalcar que altres comunitats autònomes han prorrogat els pressupostos com és el cas de Madrid o Andalusia mentre que la Generalitat l’està valorant però el desig és “tindre uns nous pressupostos”.

La singularitat de l’actual situació política en el panorama nacional és la principal raó d’aquests ajustos, ja que no han arribat les principals inversions previstes en els pressupostos generals de l’estat que van ser tombats per PP, Cs i els partits independentistes.

No hi haurà retallades als drets dels valencians

El President Puig ha insistit que cap dret dels valencians i les valencianes serà retallat. En aqueixa mateixa línia, ha reclamat un nou sistema de finançament perquè el FLA no és una solució definitiva. Precisament ha valorat positivament la promesa de la Ministra d’Hisenda, ja que hui ha arribat l’Extra FLA segons ho ha pogut avançar el Conseller Soler. Gràcies a l’arribada d’aquest Extra FLA, Puig ha afirmat que suposarà pagar un total de 31.725 factures per un import net de 428 milions d’euros.

La nostra llengua

Sobre la controvertida comunicació institucional amb la Generalitat Catalana i les Illes Balears en castellà, Puig reafirma el valor de tindre dues llengües oficials en la nostra terra i desitja una normalització per a un patrimoni que és únic dels valencians com és tindre una llengua pròpia.

Pressupostos 2020

Sobre la possibilitat de prorrogar els pressupostos, el President ha llevat importància a aquest mateix fet perquè vivim una situació anòmala sense un govern central. Precisament, altres comunitats autònomes ja els han prorrogats però en el cas del Botànic el desig és poder tindre uns pressupostos 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari