10 pobles de Castelló resisteixen sense tindre un sol cas positiu de Covid-19

La pandèmia, un any després, no ha arribat a aquests municipis de l’interior de la província

10 pobles de Castelló resisteixen sense tindre un sol cas positiu de Covid-19
22/02/2021 -

Des que començara la pandèmia del coronavirus, pràcticament tots els municipis de la Comunitat Valenciana han registrat algun positiu per aquesta malaltia. No obstant això, aquest no ha sigut el cas d’alguns pobles de l’interior de Castelló, que romanen ‘lliures’ de casos positius de Covid-19. Es tracta dels pobles d’Aranyel, Castell de Cabres, La Font de la Reina, Les Fonts d’Aiòder, Herbers, Lludient, Palanques, Sacanyet, Torralba del Pinar i Sorita

La tercera ona de la pandèmia, que ha colpejat especialment forta a la Comunitat Valenciana, va provocar que el virus s’expandira per molts més llocs. Si abans d’aquesta ona a la província de Castelló hi havia una trentena de localitats sense cap cas positiu registrat, ara tan sols són deu les que resisteixen l’envit. Totes elles localitzades a l’interior, concretament, entre l’Alt Palància i Els Ports, i són poblacions de tot just diverses desenes d’habitants.

El primer cas detectat de coronavirus a la província de Castelló es va registrar a Borriana el 26 de febrer de l’any passat. Quan va acabar aquesta primera ona, a la fi de maig, el 47% de les localitats castellonenques no havia registrat ni un sol cas. És a dir, un total de 62 localitats estaven ‘lliures’ de Covid-19 a les portes de l’estiu anterior.

No obstant això, d’eixes 62 localitats no van quedar ni un terç després de la tercera ona sense cap cas positiu per coronavirus per registrar. Aquestes 10 poblacions representen el 7,4% total dels municipis a Castelló sense cap cas de Covid-19. Això fa que la província de Castelló siga la que més municipis té sense que el virus haja penetrat als seus carrers i haja afectat els seus veïns.

En tota la Comunitat Valenciana, només 21 municipis resisteixen sense tindre casos ni defuncions per coronavirus registrats des que començara la pandèmia. Les 11 restants es divideixen en tres situades a la província de València, mentre que les huit restants són alacantines. Es tracta dels següents municipis: Benifato, Aielo de Rugat, Vallés, Famorca, Bolulla, Benillup, Castielfabib, Confrides, Castell de Guadalest, Sempere i La Pobla de Sant Miquel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari