18 llevaneu i 8 vehicles saler del consorci de bombers treballen a destall per a evitar incomunicacions

Així mateix, han assenyalat que podria incrementar-se el dispositiu de maquinària pesada si fóra necessari

18 llevaneu i 8 vehicles saler del consorci de bombers treballen a destall per a evitar incomunicacions

Aquest diumenge, els efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló continuen treballant en totes les carreteres assignades al Consorci, per a netejar els accessos als municipis de tot l’interior. Hi ha diversos municipis aïllats o amb moltes dificultats en les comunicacions i preocupa especialment el gel, per la qual cosa s’ha reiterat la petició que ningú isca de casa excepte per a assumptes veritablement urgents.

Tal com ha assenyalat el consorci en el balanç d’aquesta primera part del matí, per a fer front a les nevades que ha deixat la borrasca Filomena es compta amb 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler, 5 pales carregadores i una fresadora de la Unitat de Maquinària i a més s’ha reforçat el dispositiu amb 10 màquines pesades més, distribuïdes estratègicament al llarg de l’interior per a fer les tasques necessàries. En cas de ser necessari s’incrementaria el dispositiu de maquinària pesant.

Es tracta d’un important reforç en maquinària pesant, amb la finalitat d’obrir les pistes d’accés a masies i granges perquè els ramaders puguen accedir per a alimentar el bestiar, tal com ha assenyalat el propi departament.

Al mateix temps, s’estan atenent serveis d’emergència. Aquesta matinada en Vistabella els efectius del Consorci han obert els accessos a una masia, ja que el seu ocupant necessitava assistència sanitària. Els efectius del Consorci han netejat de neu els accessos a la masia i han traslladat al pacient fins a la carretera on li esperaven els serveis sanitaris. Per a això s’han mobilitzat dues dotacions del Consorci i la Unitat de Rescat de Muntanya, ha destacat el consorci, que ha afegit que durant aquest matí s’han gestionat accessos a altres masies a Forcall o el Toro.

D’altra banda, un altre dels serveis prioritaris està sent l’assistència a pacients que necessiten trasllats a centres hospitalaris. Així, el Consorci ha recollit a dos pacients de diàlisi a Todolella i Morella, perquè poguera gestionar-se el seu trasllat a Vinaròs, i a altres tres en Useres, Vilar de Canes i Atzeneta per al seu trasllat a Orpesa. També s’ha recollit a personal sanitari del centre de salut de Lucena per al seu trasllat a la residència d’ancians de Vilafermosa en estar programada la vacunació de la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari