45 municipis de Castelló repten a la tercera ona sense casos nous en les últimes dues setmanes

D’ells, 15 han sobreviscut a la pandèmia sense cap tipus de contagi, segons la Conselleria de Sanitat

45 municipis de Castelló repten a la tercera ona sense casos nous en les últimes dues setmanes

A poc a poc, la tercera ona de la pandèmia del coronavirus ha anat creixent en la Comunitat Valenciana, amb dos punts d’inflexió: el pont de la Constitució i les festes nadalenques. Malgrat ser la comunitat que ha imposat més restriccions per Nadal – amb el confinament perimetral o l’augment del toc de queda -, l’augment de relacions socials ha portat a batre rècords de contagis, de morts i d’ingressos des de la setmana passada, encara que a la província de Castelló hi ha 45 municipis que poden presumir d’haver resistit a aquesta tendència.

Tal com mostra el portal de dades de coronavirus de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, actualitzat aquest dimarts i amb pròxima actualització el divendres, el territori valencià es tiny en la seua majoria de blava fosc, to amb el qual es marca als municipis que tenen una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. No obstant això, les comarques de l’Alt Palància, l’Alt Millars i l’Alt Maestrat estan clarament diferenciades per un color crema, en aquest cas perquè la incidència va des dels 0 fins als 25 positius per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes.

I és que alguns castellonencs poden presumir de plantar cara a aquest gran increment de les dades. En concret, 30 pobles no han tingut contagis durant els últims 14 dies: Sant Jordi, Villores, Todolella, Portell de Morella, Olocau del Rei, Castellfort, Ares del Maestrat, Tírig, Vilar de cans, Culla, Villahermosa del Río, Cortes de Arenoso, Zucaina, La torre d’en Besora, Fanzara, Toga, Torrechiva, Cirat, Montán, Villanueva de Viver, Pina de Montalgrao, el Toro, Villamalur, Vall d’Almonesir, Algimia de Almonacid, l’Alcudia de Veo, Azuébar, Chóvar, Eslida i Teresa.

A ells cal sumar altres 15 municipis en els quals no sols no hi ha hagut contagis en els últims 14 dies, sinó tampoc durant la resta de la pandèmia, encara que són excepcions que a poc a poc van reduint-se en les llistes. En concret, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Castell de Cabres, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Herbés, la Serratella, Ludiente, Palanques, Sacañet, Torralba del Pinar, Vallibona i Zorita del Maestrazgo.

Els veïns i veïnes de tots ells respiren, sens dubte, per haver resistit a l’impacte de la pandèmia que fins hui s’ha cobrat la vida de més de 4.000 persones i que ha contagiat a més de 230.000 en la Comunitat Valenciana. Encara que, com la resta del territori, tots ells comptaran amb les noves mesures aplicades per la Generalitat Valenciana des de hui dijous fins al 4 de febrer, com el tancament de l’hostaleria o el tancament de comerços fins a les 18.00 hores excepte els essencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari