54 municipis de Castelló ja estan adherits al Pla Resisteix

La província de Castelló rebrà d’aquest pla un total de 43,3 milions d’euros

54 municipis de Castelló ja estan adherits al Pla Resisteix
30/01/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball amb els presidents de les diputacions d’Alacant, Castelló, València així com amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a impulsar l’ajudes del Pla Resistir.

Els 167 municipis corresponen: 67 a la província de València, 46 a la d’Alacant i 54 a la de Castelló. En els pròxims dies, i a mesura que els òrgans municipals corresponents ho aproven, s’espera que la totalitat d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana s’adherisca a aquestes ajudes.

En la trobada han participat també el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el director general d’Administració Local, Toni Such; la directora general del Gabinet del President, Esther Ortega, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez.

El president de la Generalitat ha avançat que en menys de 72 hores un total de 167 municipis de tota la Comunitat Valenciana s’han adherit ja a les ajudes permetran pagar a tots els autònoms i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia, un mínim de 2000 euros i 200 euros per cada treballador que tinguen contractat.

En tot cas, el president Ximo Puig ha avançat que a primers d’aquesta setmana vinent la Generalitat transferirà la seua aportació als ajuntaments que ja l’han sol·licitat. Seran gairebé 30 milions dels 100 que aportarà el Consell a tots els ajuntaments.

Puig també ha informat que les Diputacions també s’han compromés a signar els convinguts adequats de la manera més ràpida possible perquè les seues aportacions a aquestes Ajudes Parèntesis del Pa Resistir arriben com més aviat millor als autònoms i als empresaris.

Recordar que les Ajudes Parèntesis estan dotades amb 160 milions d’euros dels quals la Generalitat aporta 100 milions, les diputacions 36 milions (proporcionalment al nombre d’autònoms i empreses que tinguen a la seua província) i els ajuntaments 24 milions.

En el moment en què els ajuntaments reben les aportacions podran començar a distribuir les ajudes de manera ràpida i àgil, gràcies al protocol que va incloure la Generalitat en el decret llei que regula aquestes aportacions econòmiques i que serà igual per a tots els municipis. De fet, el director general d’Administració Local, Toni Such ha mantingut aquesta setmana reunions telemàtiques amb tots els alcaldes de la Comunitat Valenciana per a agilitar tot el procés.

Puig ha recordat que la Generalitat ha posat en marxa el pla més important d’ajudes de totes les comunitats autònomes, i que amb una dotació econòmica de gairebé 400 milions d’euros, farà costat als sectors més afectats per les restriccions a les quals obliga la lluita contra la pandèmia, als treballadors afectats per ERTO i a totes les empreses que hagen vist compromesa la seua viabilitat per la crisi per a evitar la seua desaparició i garantir el futur tant de la companyia com dels llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari