Més de 80.000 persones en 178 municipis es beneficiaran del fons contra la despoblació

Jeannette Segarra destaca que des de la creació d’aquest fons, la Generalitat ha invertit 16,5 milions d’euros en ajudes no finalistes per a millorar la capacitat econòmica dels xicotets ajuntaments

Més de 80.000 persones en 178 municipis es beneficiaran del fons contra la despoblació
23/07/2022 -

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) de la Generalitat, Jeannette Segarra ha destacat que “més de 80.000 valencians i valencianes es beneficiaran dels 4 milions d’euros del Fons de Cooperació per a la Lluita contra la Despoblació”.

Segarra ha anunciat que aquest dilluns el DOGV publicarà la resolució d’aquest fons que aquest 2022 s’ha incrementat al mig milió d’euros i que arribarà a 178 municipis. Concretament, podran beneficiar-se 9.416 alacantins de 29 poblacions; 41.763 castellonencs de 84 localitats i un total de 33.635 valencians en 65 municipis.

La directora d’AVANT ha assenyalat que des de la creació d’aquest fons, en 2018, “la Generalitat ha invertit 16,5 milions d’euros en unes ajudes que permeten millorar la capacitat econòmica dels xicotets Ajuntaments, activant l’activitat econòmica en aquestes poblacions i garantint els mateixos drets per a totes les persones, independentment del seu lloc de residència”.

Segarra ha recordat que l’any passat 2021 es va modificar el decret de creació d’aquestes ajudes que s’assignen en funció del número de població, entre altres criteris, perquè totes les poblacions amb menys de 300 habitants entren directament. De la mateixa manera es va incrementar l’import mínim a percebre, passant de 3.000 a 5.000 euros.

La directora d’AVANT ha explicat que “es tracta d’unes ajudes no finalistes” que simplifiquen les tasques administratives a uns ajuntaments amb pocs recursos i que “els permeten destinar els diners a l’actuació que millor consideren”. En aquest sentit, ha destacat que en molts casos està servint per a recuperar l’activitat cultural o esportiva i especialment en aquesta època estival contribuir a la recuperació de les seues festes patronals, després de la pandèmia.

Entre els criteris per a l’obtenció d’aquestes ajudes es tenen en compte la densitat de població, el creixement demogràfic, la taxa de creixement vegetatiu, l’índex d’envelliment, índex de dependència i la taxa migratòria.

La directora d’AVANT ha assegurat que aquest Fons és una “prioritat” per a la Generalitat en la lluita contra la despoblació.

Més inversió en les tres províncies

Els 4 milions d’euros s’han repartit entre 178 ajuntaments inclosos en la xarxa de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), 29 de la província d’Alacant amb una inversió de 528.212,00 euros, la qual cosa suposa un 10% més que en 2021; 65 de la província de València on s’ingressaran 1.763.663 euros, un 16% més que el passat exercici i 84 a la província de Castelló, amb una inversió d’1.708.125,00 euros, la qual cosa constitueix un increment de l’assignació en aquestes poblacions del 13%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari