El 9,3% de la població castellonenca ha passat la COVID-19, segons Sanitat

Amb aquesta dada de l’estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat, és la província amb la seroprevalència més gran de la Comunitat Valenciana

El 9,3% de la població castellonenca ha passat la COVID-19, segons Sanitat

Castelló és la província en la qual més percentatge de població ha superat la COVID-19 des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana, amb un 9,3% enfront del 6,1% d’Alacant i el 4,6% de València. Dit d’una altra manera, quasi un de cada 10 castellonencs hauria donat positiu en el resultat d’un test ràpid, per la qual cosa més població ha generat anticossos.

Es tracta d’una dada essencial per a analitzar l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 de cara a un possible repunt de la corba en acabar les festes nadalenques i que s’ha constatat en l’estudi de seroprevalença realitzat pel Ministeri de Sanitat al costat de les conselleries de Sanitat de les comunitats autònomes.

En concret, el 5,7% dels valencians i valencianes del conjunt de la Comunitat Valenciana hauria donat positiu en un test ràpid en algun moment de la pandèmia. En la xifra acumulada després de la quarta onada, en la qual han participat prop de 50.000 persones, les comunitats amb menor circulació del virus han sigut Canàries amb un 3,8%, Galícia amb un 4,5% i la Comunitat Valenciana amb el 5,7%. En el costat oposat se situen la Comunitat de Madrid (18,6%), Castella-la Manxa (16,1%) i Navarra amb el 14,3%. La mitjana de seroprevalença de la població espanyola se situa en el 9,9%.

La contrapartida a aquesta baixa circulació del virus a la regió és que el nombre de persones que porten anticossos també és menor, per la qual cosa continuen sent susceptibles de patir algun contagi. Ahir, en l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Comunitat Valenciana va registrar el rècord de casos diaris: 2.841.

A nivell d’Espanya, les xifres de seroprevalença són majors entre el personal sanitari (16,8%) i en el grup “dones que cuiden a persones dependents en el domicili” (16,3%). A més, en el total de les rondes, la prevalença per edats és major en les persones de 50 a 54 anys (12%) mentre que la menor taxa es registra en els xiquets de 0 a 4 anys (5,1%). En les edats compreses entre els 20 i 89 anys, no obstant això, oscil·la entre el 8,7 i el 12%. Treballadors/as en actiu (11%) i jubilats/as (10,1%) té una alta prevalença mentre que la menor és entre les persones desocupades amb un 8,6%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari