La Diputació obri la residència de Penyeta Roja a l'alumnat d'estudis reglats per a garantir "la igualtat d'oportunitats"

Les sol·licituds poden presentar-se fins al dia 3 de juliol a través del web de la institució provincial

La Diputació obri la residència de Penyeta Roja a l'alumnat d'estudis reglats per a garantir "la igualtat d'oportunitats"
17/06/2020 -

La Diputació de Castelló ha introduït novetats en la convocatòria de beques d’estància en la residència de Penyeta Roja per al pròxim curs acadèmic. Des d’enguany, ha anunciat la vicepresidenta Patricia Puerta, s’obri la possibilitat d’accés a totes les persones que cursen estudis reglats a la capital i que viuen a una certa distància de la capital de la Plana”.

Fins al moment, l’accés estava només restringit a usuaris del complex socioeducatiu, que reben l’ajuda automàticament amb la seua inscripció, i a l’alumnat de graus relacionats amb l’educació. Ara, amb els canvis impulsats per l’equip de govern, no només se’n podrà beneficiar l’estudiantat del ramal educatiu, “el que considerem que és una qüestió bàsica d’igualtat d’oportunitats”.

A banda d’aquest canvi, des de l’àrea que presideix Patricia Puerta també s’ha introduït criteris de valoració nous que afavoriran les persones amb menys renda i que tinguen la seua residència habitual fora de Castelló de la Plana. Puerta considera que amb aquest canvi “beneficiarem moltes famílies que han d’enviar a Castelló els seus fills, inclús sent menors d’edat, per a continuar els seus estudis, ja que no hauran de fer front a cap cost de manutenció ni s’hauran de plantejar la difícil situació que suposa negar-li a un fill o filla la seua voluntat d’estudiar el que vol perquè no tenen els mitjans per a desplaçar-se a Castelló”. A més a més, ha continuat, “contribuirem a que les famílies decidisquen quedar-se a l’interior, en compte de moure’s cap a la Plana”. Les ajudes estan destinades a joves entre 13 i 30 anys.

Totes les persones adjudicatàries se’n beneficiaran d’allotjament i manutenció en règim de pensió completa. Aquesta ajuda pot ser sol·licitada a través del web de la Diputació fins al pròxim divendres 3 de juliol. A les bases es poden consultar tots els requisits.

LA CONVOCATÒRIA PER A ESPORTISTES D’ELIT, TAMBÉ OBERTA

La Diputació de Castelló també manté oberta fins a juliol les beques per a esportistes d’elit sense cap tipus de relació amb Penyeta Roja perquè puguen residir a les instal·lacions socio-esportives durant el seu període d’obertura. L’objectiu d’aquesta convocatòria és contribuir al seu desenvolupament com a esportistes d’alt rendiment dotant-los de les millors instal·lacions sense ser alumnes del centre. Podran sol·licitar-la aquelles persones d’entre 14 a 30 anys que complisquen tots els requisits marcats a la convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari