Ja pots accedir al teu historial mèdic per internet

Sanitat habilita en el seu portal l’accés dels ciutadans a la seua història de salut electrònica

Ja pots accedir al teu historial mèdic per internet
05/03/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha habilitat en el seu web l’accés dels ciutadans a la seua història de salut electrònica, on es recull la informació clínica més significativa dels episodis de salut o assistència rebuda no solament en la Comunitat Valenciana sinó de la qual poguera haver rebut en altres comunitats autònomes.

El portal web de la Conselleria té una secció dedicada a la ciutadania, en la qual es proporciona informació rellevant per a la salut. Un dels seus apartats és la ‘Història de Salut Electrònica’, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La secció d’informes permet accedir a tots els informes mèdics: la història clínica resumida o resum de l’historial clínic dels centres de primària, l’informe d’urgències, l’informe d’alta d’hospitalització, l’informe de consultes externes, l’informe de cures d’infermeria, l’informe de resultats de proves de laboratori i l’informe de resultats de proves d’imatge.

La Conselleria de Sanitat es troba integrada amb la Història Clínica Digital del Sistema Nacional de Salut, de manera que els ciutadans poden consultar els informes generats en qualsevol punt de la xarxa pública sanitària, independentment de la Comunitat Autònoma en la qual s’haja prestat l’assistència.

La Història Clínica Digital del Sistema Nacional de Salut (HCD-SNS) té com a objectiu general garantir l’accés segur per via telemàtica a determinats conjunts de dades clíniques d’un pacient, generats en qualsevol Servei de Salut del Sistema Nacional de Salut.

No ofereix accés a tota la informació del pacient que poguera estar disponible en els sistemes d’informació clínics, però sí de tots aquells informes que són rellevants. També es permet bloquejar els informes que la persona no vol que siguen accessibles pels professionals sanitaris d’altres comunitats.

COM ACCEDIR: CL@VE

Els ciutadans poden accedir al sistema HCD SNS a través del portal web del servei de salut on estiga activa la seua Targeta Sanitària Individual. En el cas dels ciutadans amb targeta* SIP, poden realitzar l’accés a través del portal web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’accés a la informació de salut ha de realitzar-se amb plenes garanties de confidencialitat i per això és requisit imprescindible autenticar la identitat de la persona que vulga accedir a la història clínica. Això es pot realitzar per diferents vies.

Fins hui era necessària la utilització d’un certificat electrònic, però aquest tipus d’autenticació presenta dificultats tecnològiques per a molts usuaris.

Per a facilitar l’accés, sense posar en risc la confidencialitat, la Conselleria ha implementat la utilització de ‘cl@ve‘ com a mecanisme d’accés. Aquest sistema d’identificació electrònica està basat en l’ús d’un codi triat per l’usuari i un PIN comunicat al telèfon mitjançant l’app Cl@ve PIN o amb un missatge SMS.

Per a poder utilitzar el sistema l’usuari ha de donar-se d’alta prèviament, i hi ha diferents canals per a això: a través d’Internet o presencialment en una Oficina de Registre, que fonamentalment són les oficines de l’Agència Estatal d’Administració Tributària i de les Entitats Gestores i Serveis Comuns de la Seguretat Social, amb el compromís de la Generalitat d’anar ampliant el desplegament territorial amb oficines pròpies.

El sistema cl@ve té grans avantatges perquè és molt senzill, ja que no és necessari recordar una contrasenya de forma permanent, i la seua validesa és limitada en el temps, la qual cosa fa que siga més segur.

Amb aquest nou sistema d’accés, les persones poden consultar la informació de la seua història clínica amb rapidesa i seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari