La diputació demana la unió de les adminitracions per a coordinar-se enfront dels mosquits

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, demana que no es faça un ús partidista d’aquest assumpte «perquè tots hem de col·laborar per a transmetre un bona imatge de la província»

La diputació demana la unió de les adminitracions per a coordinar-se enfront dels mosquits
16/06/2020 -

L’equip de govern de la Diputació proposarà dijous que ve en la Junta de Portaveus que tots els partits representats en la institució consensuen una declaració institucional per a la seua aprovació en el ple que inste a totes les administracions a treballar de manera conjunta per a reduir a la mínima expressió les molèsties causades pels mosquits a la província de Castelló.

És una proposta de la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui d’altra banda ha destacat que els tècnics de la Diputació, la direcció tècnica del Pla Provincial Contra els Mosquits i els tècnics dels ajuntaments romanen en contacte permanent perquè les accions que es desenvolupen contra aquests insectes tinguen la major eficàcia possible. També ha recordat que «sempre s’actua seguint criteris tècnics», que «el pla es manté actiu els 12 mesos de l’any» i que la inversió en 2020 és d’un milió d’euros. Aquesta partida «es destina a la realització de tractaments de xoc en les zones humides no urbanes i a l’elaboració d’informes de situació que periòdicament s’entreguen als ajuntaments indicant les pautes que han de seguir en les zones urbanes dels seus termes municipals».

La proposta de declaració institucional també inclou la necessitat que la Generalitat Valenciana secunde i reforce les diferents actuacions que de manera coordinada vénen desenvolupant la Diputació i ajuntaments.

María Jiménez considera que l’acord és necessari en una matèria tan sensible com la de la lluita contra els mosquits «perquè a tots ens concerneix abordar el problema i transmetre la millor imatge possible de la província de Castelló com a destinació turística, màximament en un estiu com l’actual, que per la pandèmia resulta especialment complicat per al sector». Per tant, afegeix, «no és el moment d’intentar obtindre rèdits partidistes, sinó d’acostar el muscle i treballar tots junts en una única direcció».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari