L'AEMET preveu que les nevades s'intensifiquen a partir d'aquest migdia

La borrasca Filomena ha posat en marxa el dispositiu de nevades, amb quasi 300 efectius en la província de Castelló

L'AEMET preveu que les nevades s'intensifiquen a partir d'aquest migdia

La borrasca Filomena ha entrat amb força en la Comunitat Valenciana per a estrenar el 2021 amb fortes precipitacions i neu. Ahir, efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló van iniciar el dispositiu de nevades, que hui requerirà molta atenció perquè s’espera neu a l’interior de la província, sobretot a partir de les 12.00 hores d’aquest migdia.

D’acord amb les previsions de l’Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) per a hui divendres, després de la nevada d’aquesta nit, s’esperen més precipitacions en forma de neu a l’interior. A Segorbe i Montanejos està la probabilitat més alta, del 95%, mentre que a Vilafranca és del 90%.

No obstant això, aquesta probabilitat augmenta a partir de les 12.00 hores del migdia, amb un 100% de probabilitat de neu a Vilafranca, Atzeneta del Maestrat, Montanejos i Segorbe. Morella i Catí probablement també queden nevades amb un 95%, mentre que en municipis de costa com Vinaròs o Torreblanca la probabilitat de neu en aquest període està entre el 40 i el 45%.

A partir de les 18.00 hores d’aquesta vesprada, tots aquests punts, excepte Torreblanca (45%) tenen una probabilitat de neu del 100%, tal com mostra el mapa de previsions de l’AEMET en relació al pas de la borrasca Filomena.

Com no, la neu anirà acompanyada d’una baixada de les temperatures, amb màximes d’uns 6 °C en la costa castellonenca i fins a -4 °C en municipis de l’interior com Vilafranca, encara que la sensació tèrmica serà uns graus menor.

De moment, ahir diversos municipis van anunciar la suspensió de les classes en els seus centres escolars tant per al dia 7 com per a hui. Altres ajuntaments prenen hui aqueixa decisió segons les condicions meteorològiques, però la Conselleria d’Educació ha xifrat en més de 30.000 els alumnes i alumnes que s’han quedat sense classe en la Comunitat Valenciana per les condicions meteorològiques.

Així mateix, s’ha posat en marxa el dispositiu de nevades per a aquest hivern 2020-2021 des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Tal com van anunciar al desembre, aquest hivern el dispositiu estarà format per 664 efectius i 164 vehicles -97 d’ells llevaneu, dos més que l’any passat- per a buidar les carreteres i accessos als municipis en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

En el cas de la província de Castelló, hi haurà 56 vehicles, amb 31 llevaneus, i 284 efectius, la qual cosa suposa el 42,7% del dispositiu humà total. En el cas de València, hi haurà 223 efectius, 49 vehicles llevaneu i 26 auxiliars, mentre que a Alacant es prepararan 157 persones, 17 llevaneus i 16 vehicles auxiliars.

A més, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va començar el 28 de desembre les obres per a la instal·lació d’una sitja d’emmagatzematge de sal per a atendre les campanyes de serveis viaris hivernals en la zona nord de la província a Morella, però segueix en obres.

Consorci Provincial de Bombers

Primera jornada sense danys personals

El Departament de Bombers de la Diputació de Castelló ha informat que durant la jornada del dijous el dispositiu s’ha centrat en la neteja de les carreteres de l’interior de la província de Castelló que estan assignades al Consorci. Es tracta de les primeres conseqüències de la Borrasca Filomena, que ha deixat neu i plaques de gel en tot l’interior.

A més, durant la primera jornada no es van produir danys personals. El consorci va atendre un vehicle bloquejat per la neu a Toràs i a altres cinc al Coll d’Ares en els quals viatjaven tretze persones, així com a un vehicle pesant que transportava mercaderies perilloses al Coll d’Ares. A més, ahir va col·laborar en un trasllat d’un pacient al centre de salut de Morella i s’ha instal·lat un sistema de comunicació portàtil de suport a Herbés, per a facilitar les comunicacions entre l’Ajuntament i el centre provincial de coordinació del Consorci.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari