Els alcaldes demanen actuacions integrals per a protegir la costa

Les reivindicacions se centren sobretot en intervencions que siguen més sòlides i resistents per garantir la preservació del litoral

Els alcaldes demanen actuacions integrals per a protegir la costa
20/02/2020 -

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morella, van participar ahir en la reunió que es va fer a Castelló amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José Maria Ángel, per parlar de la protecció de la costa arran dels danys ocasionats pel temporal de la borrasca Glòria. Cal destacar que a la trobada van assistir una quinzena d’alcaldes que van mostrar la seua preocupació per la falta d’infraestructures que ajuden a preservar el litoral.

Durant la reunió l’alcalde Alsina va insistir en la necessitat de “posar en marxa actuacions integrals i estructurals per a protegir la costa, en comptes de realitzar intervencions puntuals cada cop que un temporal genera destrosses, que a la llarga suposen grans inversions econòmiques sense aconseguir resultats òptims”. En aquest sentit, insistia que cal la unió de tots els alcaldes per anar tots a una per tal que arriben projectes que siguen definitius per a la costa de Castelló.

Per la seua banda, Ángel comentava que per optar a les ajudes que posarà en marxa la Generalitat, per reparar els danys del temporal, els ajuntaments hauran d’aportar una memòria valorada amb l’estimació dels danys, que passarà a ser valorada per l’Oficina Única de Postemergència que serà l’encarregada de distribuir les ajudes en funció dels requeriments de cada consistori.

A la trobada també va assistir el secretari de la Subdelegació del Govern a Castelló, Gabriel Estevan, segons destacava la inversió de 4,1 milions d’euros que farà Costes a la província no serà l’única, sinó que també s’espera afegir la que en breu realitzarà el Govern Central perquè els municipis puguen reparar tots els danys el més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari