Les pluges fortes posen en alerta taronja la província de Castelló

A més, l’AEMET ha anunciat una disminució de les temperatures i vent fort que provocarà ones de tres metres

Les pluges fortes posen en alerta taronja la província de Castelló

La província de Castelló, especialment el litoral sud i l’interior, es troba hui en alerta taronja per risc important de precipitacions, segons les previsions de l’Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET), la qual cosa ha obligat molts ajuntaments a preparar-se amb antelació per a evitar possibles desperfectes en els seus voltants.

Tal com preveu l’AEMET, hui dimecres s’esperen precipitacions en les meitats aquest i sud de la Península Ibèrica que seran “persistents i localment fortes en la Comunitat Valenciana”, amb probables acumulacions superiors a 100 mm en 12 hores, sobretot aquesta passada nit.

En el cas del litoral sud de Castelló, hi ha entre un 40 i un 70% de probabilitats de fortes pluges que podrien haver acumulat eixos 100 mm, la qual cosa ha situat el territori en alerta taronja en la matinada de hui. No obstant això, el litoral nord i el sud baixaran a alerta groga a partir de les 12.00 hores del migdia, ja que les previsions baixen als 20 mm acumulats en una hora.

Aquest temporal també portarà vent fort i s’esperen intervals de vent de força 7 de l’est i el nord-est, amb ones de fins i tot 3 metres tant en el litoral nord com en el litoral sud de la província.

A més, el dia serà desapacible per una disminució en les temperatures, amb màximes de 17 °C que s’espera que pugen a partir del dijous. Per a demà, l’AEMET preveu que la borrasca romanga al sud-oest de la Península i es mantindran les precipitacions generalitzades, sent més febles i disperses cap al nord. Es manté la probabilitat que siguen localment fortes o persistents en el quadrant sud-oest peninsular i en l’àrea de Llevant, on s’espera que les precipitacions més intenses es desplacen al nord de la Comunitat Valenciana.

La situació ha portat als ajuntaments a adoptar mesures per a evitar possibles danys a l’immobiliari i personals en els seus municipis. És el cas d’Almassora, que ahir anunciava la revisió de les estacions de bombament i l’obertura de noves vies d’evacuació d’aigua; de Borriana, que ha repassat la neteja dels gols del Caràmit, Rovellat, Finello, Granell, Ull de la Vila, l’Estany Colombrí i l’Estany Llarguer, la de Barruguer i la de Sant Gregori; o d’Almenara, que ha preparat tanques en els camins on puga haver-hi avingudes d’aigua, així com un dispositiu especial de Policia Local, Protecció Civil i la Brigada d’Obres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari