18 membres de dos clans familiars, a presó per traficar amb drogues a la platja d'Almassora

Les penes oscil·len entre l’any i els quatre anys i mig de presó

18 membres de dos clans familiars, a presó per traficar amb drogues a la platja d'Almassora

Díhuit membres de dos clans familiars ingressaran a la presó per tres delictes contra la salut pública i un delicte de blanqueig de capitals per traficar amb drogues en finques de la zona de la platja d’Almassora, tal com ha condemnat la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló.

Aquestes persones hauran de complir amb penes que oscil·len entre un any i quatre anys i mig de presó. La sentència és fruit d’una conformitat entre les parts, que també ha acordat el decomís de diferents quantitats de diners intervinguts en els domicilis dels penats, de nou vehicles i de dos immobles que pertanyen als membres dels dos clans i que havien sigut adquirits amb els guanys procedents de la venda de les substàncies estupefaents.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha assenyalat que aquests béns decomissats passen així a formar part del Fons de béns decomissat per tràfic il·lícit de drogues i altres delictes relacionats, regulats per la Llei 17/2003, de 29 de maig.

Investigació en 2018

El cas va començar a investigar-se el maig de 2018, quan agents de la Guàrdia Civil van detectar un increment de les aprehensions de xicotetes quantitats de droga per a autoconsum en controls policials en una mateixa zona de la localitat d’Almassora.

Durant la investigació es va determinar que aquestes substàncies provenien de dues finques de la zona de la platja que eren gestionades per dos coneguts clans familiars que estaven especialitzats en la venda de drogues a la menuda.

Els agents responsables de la investigació van realitzar seguiments i van poder comprovar com es venien les substàncies estupefaents no sols des dels domicilis dels penats, sinó també des d’un altre punts del municipi, com una parada d’autobús o l’ambulatori.

Amb això, el passat 6 de juliol de 2020, es va produir l’entrada i registre en sis immobles de la zona de la platja d’Almassora i altres dues en les residències temporals dels penats a Castelló de la Plana, on es va localitzar cocaïna i marihuana, utensilis per a preparar la seua venda i diners en efectiu. A més, en dos d’aquests immobles van trobar una pantalla de metacrilat en la finestra des d’on es venia la droga que servia de mesura de seguretat anticovid.

Tots els habitatges registrats disposaven de mesures de seguretat especials, amb murs de càrrega de dos metres d’altura, portes cuirassades, reixes o sistemes de videovigilància. En alguns dels casos els agents de l’institut armat van haver d’accedir fins i tot a través de butrons en les parets.

Sis de les persones processades van comprar habitatges i vehicles amb pagaments al comptat, malgrat que no treballaven i els seus ingressos eren molt inferiors a l’import d’aquests béns, la qual cosa constitueix un delicte de blanqueig de capital, segons la resolució judicial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari