Portes obertes i ruta per la Vila per a celebrar el 25 aniversari del Museu del Torrelló d’Almassora

Portes obertes i ruta per la Vila per a celebrar el 25 aniversari del Museu del Torrelló d’Almassora
05/10/2020 -

El Museu Arqueològic del Torrelló compleix hui 25 anys i, per a celebrar aquest primer quart de segle, la Regidoria de Patrimoni ha programat quatre jornades de portes obertes i rutes guiades pel barri antic durant aquest mes, coincidint també amb la finalitat de la primera fase d’obres de la Vila d’Almassora. Tant el museu com el barri antic han rebut fons FEDER de la Unió Europea per a executar millores al 50% al costat de l’Ajuntament.

Les jornades de portes obertes del museu del carrer Major comptaran amb guia i tindran lloc els dissabtes 17 i 24 d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores i els diumenges 18 i 25 d’11 a 13 hores. En tots els casos serà obligatori l’ús de màscara, però no és necessària inscripció prèvia. L’aforament de la sala, limitat a 18 persones, permetrà fer torns per a accedir a la col·lecció d’un dels poblats ibers referent de la península ibèrica. A més, una projecció de vídeo el divendres 16 recordarà la trajectòria del museu en la plaça de l’Església.

La sala on es conserven les restes del jaciment rebrà als visitants després d’una inversió de 19.247,24 euros per a instal·lar il·luminació eficient, pressupost cofinançat amb FEDER. D’igual forma, els qui reserven plaça per a recórrer la Vila podran comprovar de primera mà el resultat de la primera fase de les obres de conversió en zona de vianants, valorades en 441.940,52 euros, subvencionades també al 50% per la Unió Europea.

En aquest cas, les rutes per la Vila per a descobrir els llocs d’interés disposen d’aforament limitat i les persones interessades han de reservar plaça en la web municipal www.almassora.es a través de l’apartat Inscripcions Activitats. Les visites estan programades coincidint amb les jornades de portes obertes del museu, de manera que els visitants aprofiten el desplaçament a la Vila per a conéixer els edificis emblemàtics i la col·lecció permanent del Torrelló. Les rutes eixiran del museu a les 11 hores els dies 17, 18, 24 i 25 i, en el cas dels dissabtes 17 i 24, també hi haurà visita nocturna a les 19.30 hores.

“La pandèmia ens impedeix celebrar l’aniversari amb un esdeveniment multitudinari com ens haguera agradat, però 25 anys de la inauguració de la sala són una data amb suficient consistència com per a programar actes en xicotet format que rememoren una trajectòria consolidada”, segons la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro.

En aquest cas, l’edil ha avançat la seua voluntat de configurar un calendari continuat de visites al museu per a obrir la col·lecció al major nombre possible d’usuaris. El cicle es convertirà, quan la pandèmia ho permeta, en un espai de coneixement actiu perquè el públic aprenga com era la vida de les persones que van habitar el poblat fa més de 2.000 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari