Almassora: 11 milions en obres simultànies amb l’IBI més baix de la província

Almassora: 11 milions en obres simultànies amb l’IBI més baix de la província
19/11/2021 -

L’enderrocament del Grup B, la construcció dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, el nou Auditori Les Boqueres, les obres de la Vila i les de l’Ateneu Jove… El debat de l’estat del municipi celebrat hui a Almassora ha centrat el debat en la transformació urbana amb els 11 milions d’euros invertits de manera simultània en la localitat, que manté l’IBI en el tipus més baix en municipis de més de 20.000 habitants a la província.

Els portaveus de l’equip de govern i l’oposició han comptat amb dos torns de paraula de 10 i 6 minuts respectivament per a radiografiar l’estat d’una ciutat que en aquests moments conté obres en pràcticament tots els barris malgrat mantindre congelat en el 0,60% el gravamen de l’IBI, xifra allunyada de les de la resta de localitats de la seua grandària.

“Fa temps que dupliquem la inversió executada en 2015, l’últim pressupost que va dissenyar el PP a Almassora, i hui ens semblen insignificants els 636.000 euros del capítol d’inversions de fa 10 anys”, ha assenyalat el portaveu socialista, Santiago Agustí, “quan eren imminents l’enderrocament del Grup B o la construcció del Regina Violant i no s’han executat fins a l’actualitat”. “Pese al COVID, és l’any de les grans obres pendents”, ha defensat.

A això s’ha referit també el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, que ha incidit en què l’Ajuntament s’ha convertit en motor econòmic en contractar obres “pendents històricament”. “La ‘revolució fiscal’ que venen altres pobles ja l’aplica Almassora durant tota la legislatura amb l’IBI més baix de la província”, segons ha declarat.

La multiplicació de recursos a Serveis Socials i els més de 1,1 milions d’euros en ajudes directes injectades a empreses i autònoms a Almassora han format part també del debat de la recuperació després de la pandèmia. Així, el departament de Serveis Socials ha incrementat els seus recursos d’emergència un 35% enguany, fins a aconseguir els 300.000 euros, per a ajudar a famílies amb dificultats econòmiques.

“Si el PP segueix mentint amb la platja, no hi haurà front comú”

L’equip de govern d’Almassora no celebrarà taula comuna per la platja amb tots els representants “si el Partit Popular continua mentint per a generar polèmica”. D’aquesta manera, els representants municipals han traslladat el seu malestar, compartit pel Port, en recordar que “el PP vincula les obres de regeneració d’Almassora a la signatura d’un conveni, quan és evident que no fa falta cap i, per tant, en cap moment s’ha parlat d’això”.

“El compromís de l’Autoritat Portuària de Castelló amb els veïns de la platja d’Almassora i amb el seu Ajuntament és escometre una actuació durant l’any vinent. Aqueix va ser el compromís aconseguit en la trobada amb els representants veïnals i els portaveus de tots els grups polítics durant la reunió que va tindre lloc el mes de setembre passat, més enllà que es plasme a través d’un conveni o qualsevol altra forma jurídica. Una reunió en la qual el president, Rafa Simó, va anunciar una reserva de fons per a la intervenció en la defensa de la costa d’Almassora”, segons ha traslladat el Port en un comunicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari