Almassora obri el pressupost de 2022 a l'oposició

Presenta uns comptes que ascendeixen a 43,3 milions amb un creixement inversor del 59,23%

Almassora obri el pressupost de 2022 a l'oposició
29/11/2021 -

El regidor d’Hisenda d’Almassora, Santiago Agustí, s’ha reunit aquest migdia amb les portaveus dels grups polítics en l’oposició per a presentar-los el projecte del pressupost de 2022, que aconseguirà els 43.374.071,42 euros, xifra que representa un 23,36% més que l’exercici vigent, en què es va situar en 35.161.135,36 euros.

En la trobada, l’edil i el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, han traslladat a María Tormo (PP) i Diana Belliure (Compromís) les claus econòmiques del pròxim any, en el qual les inversions augmentaran un 59,23% en passar d’11,1 a 17,7 milions a conseqüència de les obres incloses en el pla Edificant d’infraestructures educatives i el programa FEDER de subvencions de la Unió Europea.

El responsable d’Hisenda ha traslladat a les seues companyes de corporació les previsions de l’equip de govern per a l’any vinent, el primer en obres per a l’ampliació de l’IES Álvaro Falomir i el segon i definitiu per a acabar els treballs dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria. No en va, més de 10 milions dels comptes de 2022 aniran destinades a la posada a punt d’infraestructures educatives, entre les quals també figura la intervenció en el col·legi Cardenal Cisneros.

Agustí ha incidit en la seua voluntat d’aconseguir acords davant uns comptes que baten el registre històric de l’Ajuntament d’Almassora i superen per primera vegada els 40 milions d’euros. “Mai havíem aconseguit un volum d’inversions similar mentre continuem incrementant les millores en contractes de serveis públics i congelem els impostos tot i l’encariment dels costos per a l’Ajuntament”, ha defensat Agustí.

La previsió de l’equip de govern, que ja ha anunciat la seua voluntat de deixar en el 0,60% el tipus impositiu de l’Impost de Béns immobles (IBI) en 2022, passa per finalitzar també les obres lligades a fons europeus, com l’Auditori Les Boqueres, la conversió en zona de vianants de la Vila, l’Ateneu Jove o el trinquet municipal.

Aquest escenari d’escàs marge per a introduir modificacions és el que ha traslladat Agustí a les portaveus de l’oposició amb l’objectiu d’escoltar les seues propostes i aconseguir el màxim consens en el ple d’aprovació del pròxim pressupost, que previsiblement se celebrarà el divendres 17 de desembre per a l’entrada en vigor dels comptes coincidint amb el nou any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari